ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την κατάργηση της υποχρεωτικής τηλεργασίας λόγω του covid 19 ακόμα και σε ευπαθείς ομάδες, η διοίκηση του ALPHA αποφάσισε τη δια ζώσης εργασία σε εργαζόμενους τεχνικούς αυτής της κατηγορίας. Τους κάλεσε λοιπόν, από εδώ και στο εξής να σταματήσουν την εξ’ αποστάσεως εργασία και να προσέλθουν στον χώρο δουλειάς.

Η απόφαση αυτή θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τους συναδέλφους, αφού κάποιοι αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υγείας αλλά και υποκείμενα νοσήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νόμος, απλά κατήργησε την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ των εργοδοτών να βγάζουν ποσοστό εργαζομένων αλλά και τις ευπαθείς ομάδες στην τηλεργασία. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι εμποδίζεται νομικά, ο όποιος εργοδότης να την συνεχίσει για τους ανθρώπους που ακόμα και σήμερα κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή λόγω της πανδημίας. Η απόφαση αυτή λοιπόν είναι καθαρά και μόνο επιλογή της διοίκησης του ALPHA. Επιλογή, που πραγματικά κανένας «σώφρον νους» δεν μπορεί να την καταλάβει, πόσο δε μάλλον όταν η μέχρι τώρα τηλεργασία καθ’ ουδένα τρόπο δεν ήταν ελλιπής ή και δεν παρουσίαζε οποιαδήποτε προβλήματα πάνω στο θέμα της ποιότητας και παραγωγής.

 

Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία που είχαμε για το θέμα με την διευθύντρια προσωπικού του σταθμού, ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας ανέφερε σε αυστηρό τόνο, ότι το σωματείο μας κακώς ασχολείται με το ζήτημα καθώς δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του(!!!).

Μα η συγκεκριμένη κυρία δεν σταμάτησε εκεί. Την 1η του Μάη εγκάλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΤΙΤΑ, γιατί συμμετείχε στην απεργία κάνοντας την βάρδια ασφαλείας στο πόστο του, και εργαζόμενος μόνο για θέματα που αφορούσαν την απεργία, για τον λόγο, ότι  δεν είχε ενημερώσει από την προηγούμενη μέρα πως θα το κάνει (!!!). Κλήθηκε μάλιστα να εγκαταλείψει το πόστο του.

Υπενθυμίζουμε ότι η διευθύντρια προσωπικού του ALPHA είναι εκείνη που σε περασμένη μας απεργία, έστελνε στα προσωπικά mail των εργαζομένων ευθείες απειλές με ανυπόστατες νομικές και άλλου είδους κυρώσεις, σε περίπτωση συμμετοχής τους.

Και για να τελειώνουμε με όλα αυτά.

Καλούμε τη διοίκηση του ALPHA αλλά και τη διευθύντρια προσωπικού του σταθμού να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή. Διαμηνύουμε επίσης σε όλους τους τόνους ότι για εμάς έχουν την ΑΠΟΛΥΤΗ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί στο μέλλον, στους εργαζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και τους υποχρεώνουν να γυρίσουν στην εργασία τους. Το σωματείο μας θα είναι πάντα δίπλα σε αυτούς και τις οικογένειές τους και θα κινήσει όλες τις νομικές διαδικασίες για να αποδοθούν ευθύνες σε εκείνους που με την πρώτη ευκαιρία και χωρίς κανένα απολύτως λόγο, θέτουν τους εργαζόμενους σε μεγάλο κίνδυνο.

Διαμηνύουμε επίσης στη διευθύντρια προσωπικού του σταθμού, ότι σε περίπτωση απεργίας, κανένας εργαζόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει από την προηγούμενη τον εργοδότη για τη συμμετοχή του. Αντίθετα ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να σέβεται το συνταγματικό δικαίωμα των εργαζομένων και να μην τους τρομοκρατεί με ηλεκτρονικά ραβασάκια.

Συνάδελφοι,

Εχθές παρά την ελλιπέστατη αναφορά από τα δελτία ειδήσεων, χιλιάδες εργάτες διατράνωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα υπέρ ΣΣΕ βάσει των αναγκών τους, ενάντια στην ακρίβεια, στον πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή. Η κάθε αντίδραση, η κάθε διεκδίκηση, ο κάθε αγώνας, τους ενοχλεί. Και το βλέπουμε στην πράξη. Στο χέρι μας είναι όμως να συσπειρωθούμε να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

 

Ο Πρόεδρος                                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

Γιώργος Σκεπετζάκης