“Παρόν” 11.03.2012
Η απόφαση των ιδιοκτητών του Mega είναι ο περιορισμός του κόστους λειτουργίας με κάθε τρόπο, όπως οι απολύσεις, οι μειώσεις αποδοχών και η 4ήμερη εργασία. Μεταξύ των απολυμένων είναι πρόσωπα που δεν είχαν σοβαρές άκρες στο μηχανισμό του καναλιού, σε αντίθεση με άλλους που βρίσκονται σε μια προστατευόμενη ζώνη.
Το πρόβλημα του καναλιού παραμένει στην οργάνωση της λειτουργίας του Mega που φανερώνεται τώρα με τη μείωση των μετρητών, θυμίζοντας …ΕΡΤ. Ένα από τα ζητήματα που αναδεικνύεται είναι το μοντέλο των εξωτερικών παραγωγών, στο οποίο στηρίχθηκε το Mega τα προηγούμενα χρόνια. Στην πραγματικότητα τον πρώτο λόγο στις παραγωγές είχαν οι εταιρείες των μετόχων, οι οποίες με ποσοστώσεις, ανεξαρτήτως αποδοτικότητας, ή ποιότητας του παραγόμενου προγράμματος, λάμβαναν δουλειές από το κανάλι. Και είναι τώρα οι μέτοχοι του Mega που διαμαρτύρονται από για λογαριασμό των θυγατρικών τους εταιρειών, επειδή η τηλεοπτική τους εταιρεία δεν πληρώνει στην προσδοκώμενη ημερομηνία. Αυτό που τώρα παραδέχονται τώρα είναι πως ορισμένες εκπομπές- και όχι σειρές- θα μπορούσαν να παράγονται εσωτερικά, αλλά ήταν άλλη η πολιτική του καναλιού.
Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως η εταιρείες που συνάπτουν εκείνες συμβάσεις με τους ηθοποιούς, να μετακυλούν το κόστος και να σταματούν τα γυρίσματα. Εξαιτίας προηγούμενων οικονομικών διαφορών της εταιρεία Καραγιάννης & ΣΙΑ με το Mega διακόπηκαν τα γυρίσματα της σειράς “Κλινική περίπτωση” με το Γιάννη Μπέζο.
Ζητούμενο στο Mega, μετά και τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε 0,33 λεπτά, είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έως 10 εκατ. ευρώ και η εξασφάλιση ενός ομολογιακού δανείου. Το ερώτημα είναι αν μπορούν όλοι οι μέτοχοι να συμμετάσχουν στην αύξηση του κεφαλαίου.