«Αγρίεψαν» τα δικαστήρια στις υποθέσεις πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών τηλεόρασης. Μετά το 2014 έχουν εκδικαστεί δεκάδες υποθέσεις ύστερα από καταγγελίες φορέων συνδρομητικής τηλεόρασης και παρεμβάσεις της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε πολλές περιπτώσεις οι ποινές ήταν ιδιαίτερα μεγάλες, φθάνοντας στην επιβολή προστίμων έως και 20.000 ευρώ και σε ποινές φυλάκισης μέχρι και 6 ετών!
Ενδεικτικά και μόνο, από το 2014 και μετά έχουν εκδικαστεί δεκάδες υποθέσεις πειρατείας σε όλη τη χώρα και για 12 από αυτές αποφασίστηκαν ιδιαίτερα σκληρές ποινές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες αποφάσεις σημειώνεται η «κακουργηματική» πράξη της πειρατείας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι έχουν καταδικαστεί και με την κατηγορία της σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης».
Συγκεκριμένα, το Ε’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επέβαλε το 2014 ποινή κάθειρξης 5 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια, ενώ δημεύτηκε ο εξοπλισμός που κατασχέθηκε. Την ίδια χρονιά, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης έξι ετών, χρηματική ποινή 20.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια. Το Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επέβαλε σε κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 5 ετών και 2 μηνών, καθώς και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια. Το Γ’ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών επέβαλε στον έναν κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 1 μηνός, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια, δήμευση του κατασχεθέντος εξοπλισμού, καθώς και τα έξοδα της δίκης, και στον άλλο (αλλοδαπό) κατηγορούμενο συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 1 μηνός, απέλαση από την Ελλάδα και απαγόρευση εισόδου στη χώρα επί δεκαετία. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιώς επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή. Το Γ’ Πενταμελές Εφετείο Αθηνών επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών με αναστολή, με την προϋπόθεση επιτήρησης του κατηγορουμένου.
Ανάλογες αποφάσεις, με σκληρές ποινές, έχουν επιβάλει τα Εφετεία στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας σε κατηγορουμένους από τη συνδρομητική της Nova. Τέλος, στις αρχές του 2017 το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση ακύρωσης ποινής του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών που επιβλήθηκε το 2015 και επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 5 ετών σε κατηγορούμενο, τη στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια, καθώς και τη δήμευση του κατασχεθέντος εξοπλισμού.
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι «πειρατές» της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι πολλές, μεταξύ των οποίων η παραβίαση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, η παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου, το έγκλημα κατά περιουσιακών δικαιωμάτων, καθώς και η λειτουργία «εγκληματικής οργάνωσης».