Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται την ανακοίνωση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, την ΠΟΣΠΕΡΤ, αλλά και την …ΕΣΗΕΑ, γράφοντας πως  “αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν «προβοκάτσια»”.  Η ΕΣΗΕΑ, όπου συμπράττουν οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δεν προέβη φυσικά σε καμία αποκάλυψη, αλλά περιορίστηκε σε μια ανακοίνωση, χωρίς ονόματα κάνοντας λόγο για …πληροφορίες και όχι για ντοκουμέντα.

Στην πραγματικότητα η διοίκηση της ΕΡΤ πληρώνει τις επιλογές των προσώπων που έγιναν από τη “δεξαμενή” της ΝΕΡΙΤ στο ενημερωτικό τομέα και σε άλλες καίριες θέσεις του Ραδιομεγάρου, που αδυνατούν να παρουσιάσουν μια ισορροπημένη εικόνα και συνεχίζουν καθημερινά τον “αντίΣΥΡΙΖΑ” αγώνα τους. Παράλληλα οι υπόγειες δυνάμεις του Ραδιομεγάρου, εδώ και καιρό, ζητούν την αλλαγή της διοίκησης με την τοποθέτηση πιο “σκληρών” προσώπων που θα είναι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ για να οδηγήσουν την ΕΡΤ στις εκλογές.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν «προβοκάτσια» και επιβεβαιώνουν την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας στην αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη.

Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν Πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Ζούλας όσο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης κρύβονται.

Επειδή χθες ο Πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή;

Αν όχι, μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δυο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα.”