Τόσες σελίδες περιλαμβάνει το νομοθετικό πόνημα των Παππά-Σπίρτζη-Κρέτσου και δεν βρέθηκε ούτε μια γραμμή, για να καθορίσει τους όρους εργασίας των site, που συνιστούν μια πρωτοφανή εκμετάλλευση των εργαζομένων, με διάφορα τρικ για την αποφυγή απόδοσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
Ειδικά το θέμα των εισφορών, αφέθηκε …εκτός, καθώς μάλλον αυτή είναι μια συζήτηση ανάμεσα στην Τρόικα και τους …ιδιοκτήτες των ΜΜΕ.
Επίσης κανείς δεν σκέφτηκε να βάλει μια διάταξη για την κλοπή των κειμένων στο Internet, που πλήττει και πάλι το ελληνικό δημόσιο, αφού οι μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για το ΑΠΕ, δηλαδή για το δημόσιο.
(Οι μίσοι που σήμερα βρίζουν την κυβέρνηση από το Internet, υπάρχουν εξαιτίας της κλοπής των κειμένων της κυβέρνησης).
Και απέναντι είναι οι έλληνες εκδότες αλλά και οι μεγάλες πολυεθνικές, και τα υποκαταστήματα των μεγάλων δικτύων που ανοίγουν στην Ελλάδα και βλέπουν πως η κλοπή πάει σύννεφο.
Για όσους μεγαλοδημοσιογράφους ανησυχούν ακόμη για τις υπερεξουσίες Παππά, θυμίζουμε πως ο νόμος αυτός ισχύει εδώ και 8 χρόνια, από τα χρόνια της ΝΔ.
Γιατί έγινε η αντιγραφή αυτή, θα πρέπει να απαντήσει κάποια στιγμή ο υπουργός επικρατείας.
Υ.Γ. Όταν γράφαμε για το ΕΣΡ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έδινε το δικαίωμα λειτουργίας με 4 μέλη. Τώρα δηλώνει πως πρέπει να αλλάξει η σύνθεση με την είσοδο συνολικά 6 νέων μελών.