Αυτό το Σάββατο μαζί με την “Καθημερινή”
Αφιέρωμα στην κουζίνα της Νάξου
- Ταξιδέψαμε στη Νάξο και καταγράψαμε τις πιο αυθεντικές συνταγές μιας ολοζώντανης τοπικής κουζίνας. Εδώ η παράδοση μαγειρεύεται καθημερινά.
- Μοναδικά τοπικά προϊόντα (εξαιρετικής νοστιμιάς τυροκομικά προϊόντα, Κίτρο Νάξου, πατάτες Νάξου, αρνιά), απίθανοι συνδυασμοί.
- Πεντανόστιμες συνταγές: πατατοκεφτέδες με πατάτες Νάξου, ρόστο απεραθίτικο, σεφουκλωτή, κόκορας κρασάτος, πράσινες τηγανητές ντομάτες, κολοκυθοπαστίτσα, κατσικάκι στο τηγάνι.
Προσκεκλημένοι της γαλλικής πρεσβείας
- Η γαλλική πρεσβεία, με αφορμή το 4ο φεστιβάλ γαλλικής γαστρονομίας, μας κάλεσε να πάρουμε μια γεύση από τις συνταγές και τα προϊόντα της χώρας της.
- Επτά σεφ μαγείρεψαν για τον Γαστρονόμο γνωστές συνταγές από διάφορες περιοχές της Γαλλίας.
- Σαρδέλες γεμιστές, κοτόπουλο μπασκέζ, μπουγιαμπέσα, τάρτα τατέν, ντομάτες φαρσί (γεμιστά), λαγός στο φούρνο κ.ά.
Γιορτινό finger food: Από ντοματόσουπα με ψητή γαρίδα, μπρουσκέτες με μελιτζάνα φέτα και βασιλικό, αραβικές πίτες με φάβα και σαρδέλες μέχρι σουβλάκια κοτόπουλου με ψητά βερίκοκα και μπέργκερ σε έναν πλούσιο καλοκαιρινό μπουφέ.
ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΔΗΓΟΣ 2014
Απολαύσετε το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας σε μια πλούσια εικονογραφημένη έκδοση 96 σελίδων.