“Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών” του John Gottman, αυτή την Κυριακή μαζί με την Καθημερινή
- Ένα βιβλίο για τα παιδιά γραμμένο από έναν επιστήμονα και ταυτόχρονα έναν πατέρα που αγαπά τα παιδιά του.
- Ένα βιβλίο που τεκμηριώνει για πρώτη ίσως φορά μερικές αυτονόητες αλήθειες.
- Ένα βιβλίο που έρχεται να ανατρέψει τις μέχρι τώρα θεωρίες περί διαπαιδαγώγησης.
Στο βιβλίο αυτό ο John Gottman μιλά στους γονείς για τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και την ανάπτυξή τους.
Η ουσία, λέει ο συγγραφέας, δεν είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην κακή συμπεριφορά του παιδιού. Είναι να του δείξουμε την αγάπη μας στις δύσκολες στιγμές του, να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά του, vα το καταλάβουμε και να το βοηθήσουμε να βρει λύσεις στα προβλήματα που το απασχολούν.
Η ουσία είναι να γίνουμε εμείς οι οδηγοί και μέντορές του, να του δείξουμε τον δρόμο έτσι ώστε να πορευτεί μέσα στον δύσκολο κόσμο των συναισθημάτων.
Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εφαρμόζοντας τη συναισθηματική αγωγή, μια διαδικασία που θα βοηθήσει το παιδί μας να αποκτήσει συναισθηματική νοημοσύνη.
Βασισμένο σε πολυετείς έρευνες και στην εμπειρία με εκατοντάδες γονείς, το βιβλίο αυτό μας δείχνει με πρακτικό τρόπο πώς να μεγαλώσουμε συναισθηματικά υγιή και ευτυχισμένα παιδιά.
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Finger food και cocktail για τις Αποκριές: Εύκολοι μεζέδες και πρωτότυπα κοκτέιλ για το καλύτερο αποκριάτικο πάρτυ της ζωής μας.
Εκπληξη στη Φλώρινα: Ταξιδέψαμε στην ακριτική πόλη και γνωρίσαμε την ιδιαίτερη τοπική γαστρονομία της. Κρεατικά, πιπεριές Φλωρίνης, γίγαντες, πράσα, μανιτάρια και άλλα ντόπια προϊόντα σε αναπάντεχους συνδυασμούς. Το αποτέλεσμα; Μια κουζίνα χειμωνιάτικη, πικάντικη, βαθιά ελληνική και συνάμα βαλκανική, «πολυεθνική».
Μοντέρνα γλυκά του κουταλιού: Οι σεφ και οι ζαχαροπλάστες του Γαστρονόμου επανεφευρίσκουν την παράδοση και γράφουν… «γλυκιά» ιστορία! Ευφάνταστοι συνδυασμοί, νέες τεχνικές και υλικά που ξαφνιάζουν: πορτοκάλι στο φούρνο με κονιάκ, ξινόμηλα με κανέλα, κυδώνια με μέλι, γλυκό κρασί και λουίζα, αχλάδια με Μαυροδάφνη και αστεροειδή γλυκάνισο κ.ά.