Δελτίο Τύπου
Οι ανανεωμένες «Γλυκές Ιστορίες» κυκλοφορούν στα περίπτερα και διανύουν τη δεύτερη περίοδο της ζωής τους αφήνοντας αναλλοίωτη τη φιλοσοφία του περιοδικού που είναι ότι όλοι θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά γλυκά που φτιάχνονται στο σπίτι. Η συντακτική ομάδα και η παλιά φρουρά των σεφ πατισιέ Ντίνα Νικολάου, Γρηγόρη Γαστεράτο και Έυη Παπαδοπούλου καλωσορίζει τους καινούργιους Κώστα Τυρανόπουλο, Αλέξανδρο Κόκκορη, Άγγελο Κάρδαρη και Δημήτρη Λεμοντζόγλου, με τον καθένα να προσφέρει τις γνώσεις και τη δική του ματιά στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική.
Οι «Γλυκές Ιστορίες» πέρα από τις μοναδικές συνταγές ζαχαροπλαστικής βγαίνουν έξω και ανακαλύπτουν ότι συμβαίνει στον κόσμο των γλυκών και φιλοξενούν συνεργάτες από κορυφαία ζαχαροπλαστεία οι οποία θα δίνουν τις συνταγές τους και θα μοιράζονται μαζί μας κάποια από τα μυστικά τους.
Στο τεύχος Μαρτίου θα βρείτε αφιέρωμα στις ανοιξιάτικες τούρτες και τάρτες. Η Ντίνα Νικολάου φτιάχνει τάρτες με σμέουρα, με κρέμα λεμονιού, με γέμιση γαλατόπιτας, με πορτοκάλια και με ακτινίδια. Επίσης, φτιάχνει τα πασχαλινά μας κουλουράκια, το τσουρέκι και τις παραδοσιακές, κυπριακές φλαούνες. Για όσους αγαπάτε την κουζίνα και τις σπεσιαλιτέ της Πόλης, οι Πολίτες Άγγελος Κάρδαρης και Δημήτρης Λεμοντζόγλου ετοιμάζουν ασουρέ, ζερντέ, ταχινόπιτες και νηστίσιμα βουτήματα. Ο νέος μας συνεργάτης, Τάσος Τυρανόπουλος είναι εξπέρ στη σοκολάτα και μας προτείνει προφιτερόλ, τάρτα με κρέμα σοκολάτα-φουντούκι, μους, τρούφες και σοκολατένιο ρολό με μαρμελάδα κόκκινων φρούτων. Ο Γρηγόρης Γαστεράτος υποδέχεται την Άνοιξη με εντυπωσιακές και εύκολες ανοιξιάτικες τούρτες. Η Εύη Παπαδοπούλου φροντίζει και για την σιλουέτα μας αλλά και για τα γιορτινά μας τραπέζια με 3 γλυκά χαμηλών λιπαρών και 3 επιδόρπια με παγωμένες κρέμες. Ο Αλέξανδρος Κόκκορης μας μυεί στην τέχνη των κάπκεϊκ και να μας αποκαλύψει ποιες είναι οι νέες τάσεις για το δημοφιλές αυτό γλύκισμα. Για εντυπωσιακό φινάλε, η αγαπημένη σεφ του Γαστρονόμου, Νένα Ισμυρνόγλου, βάζει στην κουζίνα της τις φράουλες. Αφού δέσουν η μαρμελάδα και το γλυκό του κουταλιού, τα χρησιμοποιεί για να συνοδεύσει 5 υπέροχα γλυκά, από πάστα φλόρα μέχρι μους γιαουρτιού.
Γλυκές Ιστορίες
Στα περίπτερα από 28 Μαρτίου.
Καλύτερες από ποτέ!