Δεν έχει καμία υπόσταση πλέον το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, αναφέρει σε επιστολή του προς τις «Τυπολογίες» ο παραιτηθείς αντιπρόεδρός του Ανδρέας Ζούλας. Η επιστολή-παρέμβαση εστάλη ύστερα από ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου Θεόδωρου Φορτσάκη, ο οποίος ανέφερε πως δεν έχουν υποβάλει παραίτηση η Τατιάνα Καραπαναγιώτη και ο Σίμος Σιμόπουλος, αν και ο τελευταίος με δηλώσεις του στο «Έθνος» λέει ότι το έχει κάνει.
Αυτήν τη στιγμή, πάντως, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ζούλα, μετά και τη δική του παραίτηση «το Συμβούλιο έχει μόνον τον πρόεδρό του και τρία ενεργά μέλη, συνολικά δηλαδή τέσσερα, και κατά τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ -που δεν αναγνωρίζει και δεν ανέχεται “ανενεργά μέλη”- δεν υφίσταται πλέον, καθώς δεν μπορεί να λειτουργεί νόμιμα με τέτοια σύνθεση». «Επομένως», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, «η σχετική ανακοίνωση του λεγομένου Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ δεν είναι απλώς ανακριβής και ατυχέστατη, αλλά και επικίνδυνη, καθώς είναι ενδεχόμενο να εμπλέξει την εταιρεία σε δυσάρεστες καταστάσεις και περιπέτειες».
Κατά τη γνώμη του Αν. Ζούλα, «Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ πρέπει με νέα Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου είτε να συσταθεί εκ νέου είτε να συμπληρωθεί, με τον διορισμό τριών μελών». Μόνο υπό αυτές τις συνθήκες μπορεί να λειτουργήσει και να ορίσει τα νέα μέλη του ΔΣ και τον επόμενο πρόεδρο. Για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ έχουν υποβληθεί 14 υποψηφιότητες και για τις θέσεις των μελών 57.
Το Εποπτικό Συμβούλιο θα πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Ζούλα, να καταρτίσει το στρατηγικό (πενταετές) σχέδιο, με συγκεκριμένη εισήγηση που θα υποβάλει ο διευθύνων σύμβουλος και το ΔΣ της εταιρείας. Ακόμα, πρέπει να εγκρίνει το (ετήσιο) επιχειρησιακό σχέδιο, που το καταρτίζει ο διευθύνων σύμβουλος και του το υποβάλλει εγκεκριμένο από το ΔΣ.
Καθώς οι σταθμοί της ΝΕΡΙΤ λειτουργούν με ασαφές καθεστώς, το ΕΣ θα πρέπει να εγκρίνει όλες τις λεπτομερείς και συγκεκριμένες εισηγήσεις για αυτούς, όπως και όλους τους Κανονισμούς που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της εταιρείας.
Ο Ανδρέας Ζούλας εκτιμά πως η προεργασία που έγινε από τον καθηγητή Αντώνη Μακρυδημήτρη, τώρα που προωθείται από τη Διοίκηση του κ. Π. Μάη, πρέπει να ολοκληρωθεί από «νομίμως υφιστάμενο και λειτουργούν Εποπτικό Συμβούλιο και όχι από όργανο-φάσμα».