Ύστερα από 20 ημέρες σφοδρής αντιπαράθεσης, στη θέση του προέδρου του νέου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ εξελέγη κατά πλειοψηφία ο εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων Ε. Τάτσης και στη θέση του αντιπροέδρου ο δημοσιογράφος Π. Νεστορίδης από την ΕΣΗΕΜ-Θ. Καμία από τις άλλες θέσεις του προεδρείου δεν καλύφθηκε αφού κανένα από τα μέλη δεν έθεσε υποψηφιότητα!
Η εκλογή του Ε. Τάτση στη θέση του προέδρου ανατρέπει το εθιμικό δίκαιο που ίσχυε επί 47 χρόνια στον ΕΔΟΕΑΠ, να εκλέγεται, δηλαδή, πρόεδρος από τη μεγαλύτερη Ένωση του Οργανισμού, την ΕΣΗΕΑ. Για την ανατροπή αυτή συμφώνησαν δύο τουλάχιστον συνδικαλιστικές παρατάξεις της Ένωσης Συντακτών, οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, που πρόσκεινται στη Σαμαρική ΝΔ, και η Συσπείρωση, που πρόσκειται στην κυβέρνηση. Επαναλαμβάνεται, δηλαδή, το μοντέλο της συνδιοίκησης στην ΕΣΗΕΑ, όταν συμφωνήθηκε η εκλογή προεδρείου από τις δύο προαναφερόμενες παρατάξεις.
Ο Ε. Τάτσης εκλέχθηκε με 4 ψήφους υπέρ, 3 κατά, 1 λευκό και 1 άκυρο. Ένας εκλεγμένος από τον δημοσιογραφικό κλάδο έδωσε την ψήφο του για την εκλογή του προέδρου, παρά τις έντονες διαφωνίες εντός του δημοσιογραφικού κλάδου να δοθεί η προεδρία στη μικρότερη Ένωση μετόχων. Στόχος ήταν η πρώτη σε ψήφους στην ΕΣΗΕΑ Πόπη Χριστοδουλίδου να μην γίνει πρόεδρος στον ΕΔΟΕΑΠ.
Ο νέος πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ έχει συγκαλέσει νέα συνεδρίαση του ΔΣ για το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να συμπληρωθούν οι θέσεις γενικού γραμματέα, ταμία και ΤΥΠ. Τα μέλη του ΔΣ Γ. Αγγέλης, Κ. Ντελέζος και Π. Χριστοδουλίδου, από την ΕΣΗΕΑ, που από την αρχή δήλωσαν κατά των περικοπών στο Ταμείο, γνωστοποίησαν πως δεν θα πάρουν καμία θέση στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, καλώντας τα μέλη που συμφωνούν στις βασικές κατευθύνσεις κατά των περικοπών να εκλέξουν το προεδρείο.