Σε κομβικής σημασίας υπόθεση για το μέλλον της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης εξελίσσεται η εξαγορά της Nova. Η πρόταση του ΟΤΕ, την οποία πρώτη αποκάλυψε η στήλη, άλλαξε τα δεδομένα και δημιούργησε ισχυρό εμπόδιο στις φιλοδοξίες της Wind και της Vodafone, που έχουν συμμαχήσει και ελέγχουν από κοινού το 40% της Forthnet. Η διοίκηση της εταιρείας τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης, αφού αναθέσει την αποτίμηση της Forthnet Media Holdings (Nova) σε χρηματοοικονομικό σύμβουλο, θα πρέπει να απαντήσει στην πρόταση του ΟΤΕ. Ο υπό γερμανικό έλεγχο τηλεπικοινωνιακός οργανισμός κατέθεσε μία μη δεσμευτική πρόταση, αξίας 250-300 εκατ. ευρώ, για την εξαγορά της Nova, αφού υπάρξει συνυπολογισμός των δανείων και των ταμειακών αποθεμάτων της εταιρείας.
Αν τελικά η διοίκηση της Forthnet επιλέξει τον ΟΤΕ, ο οργανισμός, που τελεί υπό τον έλεγχο της DeutscheTelekom, θα ελέγχει πολύ μεγάλο τμήμα των τηλεπικοινωνιών και της συνδρομητικής τηλεόρασης. Θα δημιουργηθεί, δηλαδή, ένας κολοσσός με 800.000 συνδρομητές, ο οποίος θα διαπραγματεύεται αποκλειστικά για τα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα (ChampionsLeague, EuropaLeague). Ο ΟΤΕ θα είναι παράλληλα διαφημιζόμενος στα Μέσα, ενώ θα είναι εκείνος που θα μεταφέρει δορυφορικά το σήμα των καναλιών εθνικής εμβέλειας σε όλη τη χώρα, ελέγχοντας μαζί με την Digea, όπως έδειξε η εμπειρία του λουκέτου στην ΕΡΤ, πλήρως τη μετάδοση σήματος.
Μαζί με τον ΟΠΑΠ, που ελέγχει το Στοίχημα, ο ΟΤΕ θα είναι ο δεύτερος πυλώνας ισχύος στο επιχειρηματικό παιχνίδι.
Αν κερδίσουν τη μάχη αυτή η Wind και η Vodafone, ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες και στη συνδρομητική τηλεόραση θα παραμείνει ισχυρός. Η Vodafone επενδύει στην Ευρώπη σημαντικά ποσά, εξαγοράζοντας ανάλογες εταιρείες, και με τη Wind μπορεί να προχωρήσουν σε δεύτερο χρόνο σε συγχώνευση –κάτι που θα σημάνει κι άλλες απολύσεις-, δημιουργώντας έναν ισχυρό πόλο στον νέο, αναδυόμενο τομέα τηλεπικοινωνιών και συνδρομητικής τηλεόρασης.