Προάγγελο της αλλαγής κυβέρνησης αποτέλεσε στον χώρο των ΜΜΕ η αιφνιδιαστική παραίτηση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Κώστα Λουρόπουλου το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, δύο ημέρες δηλαδή πριν ανοίξουν οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών. Ο Κ. Λουρόπουλος υποστήριξε πως παραιτείται για προσωπικούς λόγους, η αποχώρησή του ωστόσο από την ΕΕΤΤ, η οποία έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea, των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, χαρακτηρίστηκε «πολιτική».
Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, που τοποθετήθηκε ως επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 2013, είχε ήδη βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της στάσης του στον ΟΠΑΠ, όπου είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος πριν πουληθεί στους Τσέχους. Στην ΕΕΤΤ αποδέχθηκε το σχέδιο διαγωνισμού που είχε συμφωνηθεί μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Digea και τον Φεβρουάριο του 2014 υπέγραψε με τα στελέχη της Digea τη σύμβαση παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων. Πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υποστήριξε την τακτική της ΕΕΤΤ και το χαμηλό τίμημα της πώλησης των συχνοτήτων.
Η ΕΕΤΤ έχει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και στον έλεγχο των νέων ψηφιακών επενδύσεων σε τηλεπικοινωνίες και τηλεόραση. Η αρμοδιότητα της εποπτείας της ανήκει στο υπερυπουργείο Οικονομίας, στο οποίο ενσωματώθηκε το πρώην Υποδομών. Το πώς ακριβώς θα κινηθεί η ΕΕΤΤ θα φανεί και από το πρόσωπο που θα επιλεγεί να αναλάβει τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, στην οποία βρισκόταν ο Μενέλαος Δασκαλάκης. Σύμφωνα με τις αλλαγές που είχε προλάβει να περάσει στην προηγούμενη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Μ. Χρυσοχοΐδης, η διοίκηση της ΕΕΤΤ διορίζεται με πρόταση του αρμόδιου υπουργού.