Υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου θα έχουν οι συμμετέχοντες στη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Η σχετική πρόβλεψη υπάρχει και σήμερα στη νομοθεσία, αλλά οι συμμετέχοντες στις υπεράκτιες εταιρείες δεν είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν το «πόθεν έσχες» τους.
Στο μεταξύ αποφασισμένοι να δώσουν μάχη για το κόστος των αδειών φέρονται οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών. Στην περίπτωση που είναι ιδιαίτερα υψηλό, αφήνουν να εννοηθεί πως δεν θα λάβουν μέρος στη δημοπρασία, αν και δεν βρίσκονται όλοι στην ίδια οικονομική κατάσταση.
Στο μέτωπο της Digea, μία από τις λύσεις που εξετάζονται είναι να επιστρέψουν τη μία ψηφιακή συχνότητα που έως σήμερα δεν τη χρησιμοποιούν καθόλου, προκειμένου να διατηρήσουν το ύψος της σύμβασης στο τίμημα των 18,3 εκατομμυρίων ευρώ. Η συχνότητα αυτή ελήφθη από την Digea αφού είχε προηγηθεί το λουκέτο στην ΕΡΤ. Η πρώην κρατική ραδιοτηλεόραση στον αρχικό της σχεδιασμό είχε από τον νόμο 3 ψηφιακές συχνότητες, που είχαν τη δυνατότητα να χωρέσουν το σήμα μέχρι και 12 καναλιών. Η ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε όμως με 2 ψηφιακές συχνότητες, δηλαδή μπορεί να μεταδίδει το σήμα έως και 8 καναλιών, και κάποιοι θεωρούν πως αν η συχνότητα επιστραφεί στο Ελληνικό Δημόσιο και στη νέα ΕΡΤ θα είναι ένας «έντιμος συμβιβασμός».