Ακόμη δεν άρχισε η ψηφιακή μετάβαση της τηλεόρασης και το μπάχαλο των παρεμβολών προκαλεί πολλά προβλήματα, ειδικά στις περιοχές της Μακεδονίας. Ο λόγος είναι προφανής. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει την εναρμόνιση των ψηφιακών συχνοτήτων με τις όμορες χώρες και έτσι οι ψηφιακές εκπομπές των γειτονικών χωρών «αφανίζουν» τα τηλεοπτικά σήματα της Digea. Μετά την Καβάλα, πρόβλημα παρουσιάστηκε στο Κιλκίς και στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στο ψηφιακό σήμα της Digea και των πελατών της, τηλεοπτικών καναλιών.
Το θέμα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου και Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, που ρωτάνε γιατί δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων, όπως αυτός ορίζεται από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών ITU. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συντονισμός συχνοτήτων με τις όμορες χώρες βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της διενέργειας διαγωνισμού για την ανεύρεση συμβούλου!
Στο μεταξύ, η ψηφιακή μετάβαση αρχίζει με άλλες συχνότητες από αυτές της μεταβατικής περιόδου, στις 9 Μαΐου, χωρίς βεβαίως να έχει εξασφαλιστεί ακόμη ο διεθνής συντονισμός. Στα ψηφιακά παρατράγουδα συμπεριλαμβάνεται και η καταγγελία που έγινε στην ΕΕΤΤ πως μεγάλο κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας, που είναι και πελάτης της Digea, συνεχίζει να εκπέμπει με αναλογικό σήμα από την Καλαμάτα, παρότι έγινε ψηφιακή μετάβαση τον Σεπτέμβριο του 2013.