Στάση αναμονής τηρούν οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών μετά τις δηλώσεις αρμοδίων και μη της νέας κυβέρνησης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και τον έλεγχο της σύμβασης παραχώρησης ψηφιακών συχνοτήτων στην Digea. Σε πολλές δηλώσεις βουλευτών αλλά και ως αίτημα διατυπώνεται η θέση για κατάπτωση του διαγωνισμού ψηφιακών συχνοτήτων, ώστε να γίνει επαναπροκήρυξη, με πολύ υψηλότερο τίμημα. Η υλοποίηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, σύμφωνα με στελέχη της ίδιας της κυβέρνησης, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Κι αυτό γιατί η εταιρεία των καναλιών, η Digea, έχει ήδη ολοκληρώσει την ψηφιακή εκπομπή και κρατάει στις εγκαταστάσεις της το σύνολο της τηλεοπτικής εκπομπής για όλη τη χώρα!
Ούτε η νέα ΕΡΤ θα μπορεί να αναλάβει αυτόματα τον ρόλο του πανελλαδικού δικτύου εκπομπής, καθώς δεν διαθέτει παρά ελάχιστους πομπούς ψηφιακής τεχνολογίας και θα χρειαστεί αρκετό χρόνο μέχρι να αναπτύξει πλήρες δίκτυο τηλεόρασης. Πρακτικά, δηλαδή, αν αποσυρθεί η Digea, δεν θα γίνεται εκπομπή τηλεοπτικού σήματος. Αυτό κατάφερε η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και με το κλείσιμο της ΕΡΤ, να υπάρχει μονοπώλιο στην εκπομπή τηλεοπτικού σήματος σε όλη τη χώρα, με πρόσχημα την ψηφιακή μετάβαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύμβαση που υπέγραψε η Digea με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών εξετάζεται σε όλες τις παραμέτρους της και αρχικά θα γίνει παρέμβαση στην ΕΕΤΤ. Είναι γνωστό πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τα περιφερειακά κανάλια, που αρνούνται να υπογράψουν τις συμβάσεις με την Digea λόγω υψηλού ενοικίου. Η Digea, από τη δική της πλευρά, έχει διαμηνύσει πως δεν έχει πρόβλημα να εγκαταλείψει το δίκτυο εκπομπής περιφερειακών καναλιών, αρκεί να αποζημιωθεί για αυτό!