Ο απολογισμός του Γιώργου Προκοπάκη είναι πολύ φτωχός. Η ΔΤ άλλαξε λογότυπο και έγινε ΝΕΡΙΤ, με μικρότερο αριθμό Μέσων σε σχέση με την ΕΡΤ συμβασιούχους εργαζόμενους του…υπ. Οικονομικών, και χωρίς πρόγραμμα. Ο περίφημος διαγωνισμός μέσω ICAP για την πρόσληψη εργαζομένων είναι πολλαπλώς προβληματικός, ενώ ο ίδιος ο Γ. Προκοπάκης, επέλεξε τους γενικούς διευθυντές της εταιρείας, μεταξύ των οποίων πρόσωπα με αμφιλεγόμενη θητεία στην ΕΡΤ, αν και ο ίδιος έλεγε με ανάρτησή του στο Facebook πως “έπρεπε να μπουν οι βάσεις για τη λειτουργία μιας νέας εταιρείας, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος”.
Στο κείμενο του στο FB μεταξύ άλλων αναφέρει πως τη Δευτέρα, κλήθηκε από το ΕΣ και ”δεν ακούστηκε ούτε λέξη για την λειτουργία αλλά ζητήθηκε η παραίτησή μου – για δυσλειτουργία του διοικητικού συμβουλίου!” “Σημασία έχουν οι άνθρωποι στο ραδιομέγαρο” συνεχίζει ο Γ. Προκοπάκης, χωρίς ασφαλώς να θυμάται πως στον ίδιο χώρο για να μπει ο ίδιος πρώτα πέρασαν τα ΜΑΤ για να διώξουν τους απολυμένους της ΕΡΤ. Τους θεωρεί περίπου και ήρωες καθώς, όπως αναφέρει “αυτοί που ξενυχτούσαν κάθε βράδυ μέχρι τις τρεις για να βγει η ΝΕΡΙΤ, καθημαγμένοι, απλήρωτοι και δυσφημισμένοι – επαγγελματίες όμως!” Κατά το Γ. Προκοπάκη, “έκαναν ένα θαύμα”.
Ο Γιώργος Προκοπάκης παρέμεινε στη θέση του, μόλις 7 μήνες και 2 μέρες. Ορίστηκε πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ της ΝΕΡΙΤ στις 3 Οκτωβρίου 2013, μετά από διαγωνισμό, του οποίου τα αποτελέσματα καθυστέρησαν. Η απόφαση παύσης των καθηκόντων ελήφθη στις 5 Μαϊου από το ΕΣ καθώς διαπίστωσε «ομοφώνως αδυναμία ομαλής και σύμφωνης με τις επιλογές του ΔΣ της εταιρείας». «Η κατάσταση αυτή» έκρινε το ΕΣ «έχει άμεσο αντίκτυπο στην οργάνωση της ΝΕΡΙΤ και δεν μπορεί πλέον να παραταθεί, χωρίς σοβαρό κίνδυνο να παραβλαβεί σημαντικά το δημόσιο συμφέρον και η παρεχόμενη δημόσια υπηρεσία».
Στη θέση του ορίστηκε στις 6 Μαΐου με απόφαση του ΕΣ, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία, ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης , Αντώνης Μακρυδημήτρης, σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή επί θεμάτων δημόσιας διοίκησης(2004-2009). Ο καθηγητής διαθέτει εγνωσμένο κύρος, αλλά δεν έχει την παραμικρή εμπειρία από τα ΜΜΕ, πολύ δε περισσότερα από την εξαρχής λειτουργίας μιας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Στόχος της κίνησης αυτής είναι να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά η ΝΕΡΙΤ για να αποκτήσει αξιοπιστία και αναγνώριση από τα πολιτικά κόμματα.
Με κοινή τους δήλωση οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κατρούγκαλος, και δημοσιογράφος, Αλεξάνδρα Χριστακάκη ανέφεραν πως “σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 9 του νόμου 4173/2013, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ-Α.Ε. επιλέγεται με δημόσια πρόσκληση του Εποπτικού Συμβουλίου, μέσω ανεξάρτητου ιδιωτικού φορέα επιλογής,” και πως “τα ίδια ισχύουν, σύμφωνα με την παρ. 10 του ίδιου άρθρου και για την αντικατάσταση τυχόν παυθέντος Προέδρου, όπως συνέβη στην περίπτωση Προκοπάκη” .
Θυμίζουμε πως στο Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει το ρυθμιστικό ρόλο στη ΝΕΡΙΤ, συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, Άννα Δαμιανίδου, Ανδρέας Ζούλας (πρώην σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ) ,Τατιάνα Καραπαναγιώτη Λουκάς Καρυτινός, Σίμος Σιμόπουλος Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Χρήστος Χωμενίδης, συγγραφέας, και Θεόδωρος Φορτσάκης Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έχει τη θέση του προέδρου. Τα μέλη του ΕΣ της ΝΕΡΙΤ, με τον ιδρυτικό νόμο της εταιρείας διορίστηκαν απευθείας από το υπουργικό συμβούλιο.