Και σχέδιο αδειοδότησης των ραδιοφωνικών σταθμών διαθέτει η κυβέρνηση, ωστόσο ως τώρα δεν έχει ενεργοποιηθεί, όμως ο συγκεκριμένος μηχανισμός προς την κατεύθυνση αυτή. Στο υπουργείο Υποδομών, ο καθηγητής Χρήστος Καψάλης έχει ήδη παραδώσει στην πολιτική ηγεσία έναν χάρτη συχνοτήτων, ο οποίος όμως χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία.
Όπως στην περίπτωση της τηλεόρασης, έτσι και στο ραδιόφωνο η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει κρίνει πως η λειτουργία τους είναι αντισυνταγματική (όπως στην περίπτωση του HIT FM του Νομού Ροδόπης). Η Ολομέλεια του ΣτΕ αποφάσισε ότι η νομοθετική ρύθμιση στον νόμο 2778/1999, με την οποία κρίθηκαν «νομίμως λειτουργούντες» οι σταθμοί που εξέπεμπαν την 1η Νοεμβρίου 1999, «θα ήταν συνταγματικώς ανεκτή εάν οι διαγωνιστικές διαδικασίες επρόκειτο να περαιωθούν συντόμως». Η κατάσταση αυτή, όπως τονίζεται, «κατέστη οπωσδήποτε αντισυνταγματική μετά την πάροδο τετραετίας από την έναρξη της ισχύος του ν. 2778/1999».
Τώρα, σε αποφάσεις του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ, επί των προσφυγών άλλων σταθμών, κρίνεται αντισυνταγματική η ανάλογη ρύθμιση και του νόμου Ρουσόπουλου. Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Επειδή η ευνοϊκή μεταχείριση των ιδιοκτητών των ραδιοφωνικών σταθμών που εξέπεμπαν άνευ άδειας την 1.11.1999, με αυθαίρετη κατάληψη συχνοτήτων για τη μετάδοση προγράμματος με αναλογικό σήμα, συνεχίσθηκε και με τις νεότερες διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 7 εδ. β’ και 8 παρ. 1. Εδ. β’-γ’ του ν. 3592/2007. Με τις διατάξεις αυτές επετράπη και πάλι η λειτουργία των εν λόγω σταθμών υπό τον όρο να λάβουν μέρος στη διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών, που έπρεπε, κατά το άρθρο 20 παρ. 5 του ίδιου νόμου, να προκηρυχθεί μέχρι την 31.12.2007.» Και καθώς ούτε αυτή η προκήρυξη έγινε, αλλά, αντιθέτως, παρατάθηκε διαδοχικά το καθεστώς λειτουργίας των σταθμών, οι ρυθμίσεις αυτές είναι αντισυνταγματικές.