Οι διαμετρικά αντίθετες πολιτικές κατευθύνσεις για το παρόν και το μέλλον του ασφαλιστικού ταμείου του ΕΔΟΕΑΠ από τους εκλεγμένους συμβούλους του νέου ΔΣ σε ΕΠΗΕΑ και ΕΣΗΕΑ έχουν οδηγήσει σε σφοδρή αντιπαράθεση για την εκλογή του νέου προεδρείου. Δέκα ημέρες μετά τις εκλογές δεν κατέστη δυνατόν να εκλεγεί προεδρείο, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού οι εκλεγμένοι της ΕΠΗΕΑ απαίτησαν να πάρουν τη θέση του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, με τη δικαιολογία ότι ο δικός τους σύμβουλος ήταν πρώτος σε ψήφους μεταξύ των υπαλλήλων! Πρώτη και πολυπληθέστερη, ωστόσο, Ένωση-μέλος του Ταμείου είναι η ΕΣΗΕΑ, από την οποία πρώτη σε ψήφους εκλέχθηκε η Πόπη Χριστοδουλίδου. Έτσι, μπήκε το ζήτημα για το ποιος έχει δικαίωμα να συγκαλέσει το νέο ΔΣ στην πρώτη συνεδρίασή του και αυτό αποτέλεσε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης, στην οποία μπλέχτηκαν νομικοί και συνδικαλιστικές παρατάξεις. Από τις αλλεπάλληλες επιστολές και ανακοινώσεις παρατάξεων και εκλεγμένων διαφάνηκε το πραγματικό διακύβευμα της έντονης μάχης. Συγκεκριμένες δυνάμεις στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως φάνηκε από τις ψηφοφορίες που έγιναν, δηλαδή οι Ενωμένοι Δημοσιογράφοι, που εξέλεξαν στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ τους Ν. Καρούτζο και Άν. Σταθάτου, καθώς και η κυβερνητική παράταξη της Συσπείρωσης, δεν θέλουν στη θέση του προέδρου του Ταμείου την Πόπη Χριστοδουλίδου.
Η Συσπείρωση δεν εξέλεξε σύμβουλο στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά η κυβερνητική παράταξη στην ΕΠΗΕΑ έχει τους δύο συμβούλους, τον Β. Τάτση και τον Α. Παπαϊωάννου, οικονομικό διευθυντή της «Αυγής». Οι δύο σύμβουλοι της ΕΠΗΕΑ απαίτησαν τη θέση του προεδρείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει γενική παρέμβαση από την ΕΣΗΕΑ αλλά και από το εποπτικό όργανο δεοντολογίας της Ένωσης. Με τις αποφάσεις των δύο οργάνων διαφώνησαν οι σύμβουλοι των Ενωμένων Δημοσιογράφων και της Συσπείρωσης.
Την Παρασκευή το μεσημέρι, στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ, συνεκλήθησαν δύο συνεδριάσεις, η μία από τον Β. Τάτση και η δεύτερη από την Π. Χριστοδουλίδου. Στην πρώτη παρέστησαν έξι σύμβουλοι, οι εκλεγμένοι της ΕΠΗΕΑ, οι Ν. Καρούτζος και Άν. Σταθάτου από την ΕΣΗΕΑ και οι δύο εκλεγμένοι από τη Θεσσαλονίκη, ΕΣΗΕΜ-Θ και ΕΠΗΕΜ-Θ αντίστοιχα. Δεν παραβρέθηκαν στην παράτυπη αυτή συνεδρίαση οι Π. Χριστοδουλίδου, Γ. Αγγέλης και Κ. Ντελέζος. Παρότι υπήρχε πλειοψηφία στην πρώτη συνεδρίαση, οι έξι επέλεξαν να μην εκλέξουν προεδρείο. Η προειδοποίηση νομικών ότι σε περίπτωση παράτυπης εκλογής προεδρείου μπορεί να τιναχτεί ολόκληρος ο Οργανισμός στον αέρα καθόρισε τις εξελίξεις. Πέρα από τα πρόσωπα και τις διαδικασίες γύρω από τα οποία μαίνεται η σφοδρή αντιπαράθεση, αυτό που είναι φανερό είναι πως οι δυνάμεις (Καρούτζος, Σταθάτου, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜ-Θ) που προεκλογικά είχαν ανακοινώσει ως μόνη λύση επιβίωσης για τον ΕΔΟΕΑΠ τις περικοπές σε υγεία και επικούρηση στοχεύουν στο προεδρείο του Οργανισμού πάση θυσία. Τα σενάρια που ακούγονται ως λύση για τον Οργανισμό Υγείας είναι δύο, είτε θα ενσωματωθεί στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είτε θα παραδοθούν οι υπηρεσίες υγείας στις ασφαλιστικές εταιρείες.