Ύστερα από πέντε ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων των τεχνικών και των δημοσιογράφων, που είχαν αποτέλεσμα να μη βγει το δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η διοίκηση άλλαξε τακτική. Δεσμεύτηκε πως θα επαναπροσλάβει σταδιακά όλους τους απολυμένους τεχνικούς με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με όλα τα εργασιακά δικαιώματά τους. Το κανάλι θορυβήθηκε από τα δημοσιεύματα για αλλαγή του χαρακτήρα του από ενημερωτικό σε θεματικό, ενώ η παρέμβαση των θεσμικών οργάνων φαίνεται πως έπαιξε επίσης ρόλο στην αλλαγή στάσης του.
Την ημέρα που συμφώνησε με την Ένωση Τεχνικών, το κανάλι με ανακοίνωσή του διέψευσε την αλλαγή φυσιογνωμίας του, δηλώνοντας ωστόσο ότι προχωρά στην αναδιοργάνωσή του με βάση τις σύγχρονες συνθήκες. Η ΕΤΙΤΑ, από τη δική της πλευρά, ανέστειλε τις απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τη δέσμευση για σταδιακή επαναπρόσληψη των τεχνικών, δίνοντας ραντεβού για τον Σεπτέμβρη.
Η απόφαση για την προσωρινή οπισθοχώρηση ελήφθη από τον Μίνωα Κυριακού, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και η ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία ως Ομοσπονδία Τεχνικών καλύπτει και την ΕΤΙΤΑ στις κινητοποιήσεις. Στον ΑΝΤ1 φοβήθηκαν το ενδεχόμενο να βρεθεί το Μαρούσι σε κατάσταση Αγίας Παρασκευής, με κατάληψη των εγκαταστάσεών του. Δηλαδή, ο ΑΝΤ1 να γίνει… ΕΡΤ. Η ΠΟΣΠΕΡΤ, επιμένοντας στην αντιμνημονιακή γραμμή, δεν θα αργούσε να μετατρέψει σε συμβολικό τον αγώνα των τεχνικών του ΑΝΤ1, αξιοποιώντας και την αποστροφή του κοινού για το ενημερωτικό του πρόγραμμα.
Πριν να επέλθει η συμφωνία με την ΕΤΙΤΑ, ο ΑΝΤ1 σε ανακοίνωσή του υποστήριζε πως «η αναδιοργάνωση του ΑΝΤ1 στα πρότυπα προηγμένων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, ολοκληρώνεται» και πως «κατ’ ουδένα τρόπο δεν σχετίζεται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση».