Σε πραγματικό αλλά και νομικό κενό βρίσκεται η ΕΡΤ, με άμεση συνέπεια στο πρόγραμμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και στη λειτουργία της εταιρείας. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει στον αέρα καθώς δεν υπάρχει έγκριση από το υπουργείο οικονομικών της λίστας των 1.300 συμβασιούχων, οι οποίοι κατά το Χ. Παναγόπουλο “δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.
Παράλληλα όμως η υποβολή της παραίτησης των μελών της διοίκησης και η καθυστέρηση έκδοσης των προεδρικών διαταγμάτων δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση και ένα πραγματικό κενό. Η ΕΡΤ ανήκει μόνο τυπικά ως σήμερα, στο υπουργείο Εσωτερικών , αλλά ταυτόχρονα δεν διαθέτει διοικητικό συμβούλιο για να λειτουργήσει η εταιρεία. Την ίδια ώρα ο Χ. Παναγόπουλος με επιστολές ζητάει οδηγίες για τα επόμενα βήματά του, αν και ως τώρα δήλωνε πως είναι μάνατζερ, επιλεγμένος με διαγωνισμό ( …δύο φορές), ανεξάρτητος από πολιτικές καθοδηγήσεις . Όμως η διάχυση των αρμοδιοτήτων και η απουσίας πολιτικής κατεύθυνσης από τους υπουργούς, δημιουργεί ως τώρα αυτό το χάος.
Ο Χ. Παναγόπουλος δηλώνει πως δεν βρίσκει υπουργό να συνεννοηθεί, το υπουργείο εσωτερικών από τη μεριά του, απαντά πως στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, τοποθετήθηκε γραπτώς , μόνο που πρώτα δημοσιοποίησε τη στάση του στον Τύπο. Το υπουργείο Πολιτισμού , πάλι επαναλαμβάνει μονότονα πως αναμένει τη δημοσίευση των προεδρικών διαταγμάτων. Κανένας όμως δεν τοποθετείται επισήμως και κανένα υπουργείο δεν ανοίγει τα χαρτιά του, με αποτέλεσμα τις τελευταίες 20 ημέρες η ΕΡΤ να βρίσκεται σε πολιτικό και οικονομικό κενό με ευθύνη και της κυβέρνησης.
Ανώνυμη κυβερνητική πηγή σημειώνει στο “Π” πως μετά εφόσον δημοσιευτούν τα προεδρικά διατάγματα και διοριστούν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία υπάρχουν 3 ενδεχόμενα.”Ο πρόεδρος της ΕΡΤ να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως αυτά περιγράφονται στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει”. Το δεύτερο “να παραμείνει στη θέση και να μην ασκεί τα καθήκοντά του, οπότε και θα καταγγελθεί η σύμβαση”. Τρίτο ενδεχόμενο είναι , “να υποβάλει την παραίτησή του” . Σε αυτή την περίπτωση το ζητούμενο είναι το ύψος της αποζημίωσης, αν και υπάρχει εισήγηση περί του αντιθέτου.