Η σύμπτωση αυτή της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών μετά της εκλογές, θα προκαλούσε γέλια αν την ίδια στιγμή δεν υπήρχε και η προσωρινή νομιμοποίηση της κοινής, πολυμετοχικής εταιρείας των καναλαρχών της χώρας, της Digea. Και αυτή λειτουργούσε έως το 2011, οπότε και έληξε η προθεσμία, με προσωρινή άδεια από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών. Στην απόφαση με αριθμό 525/15 της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ της 25ης Ιουνίου 2009, υπό την προεδρία του Λ. Κανέλλου, αναφέρεται ρητά πως η εταιρεία Digea λαμβάνει άδεια παρόχου δικτύου για δύο χρόνια και μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια θα πρέπει να επικαιροποιήσει τα στοιχεία σε σχέση με την εικόνα της αγοράς. Το προσωρινό αυτό καθεστώς γενικής άδειας λειτουργίας της Digea έχει ήδη λήξει από το 2011, ενώ είναι βέβαιο πως υπάρχουν σοβαρές αλλαγές. Όπως, για παράδειγμα, ότι ένας μέτοχός της, το Alter, δεν υφίσταται πλέον ως τηλεοπτικό πρόγραμμα.
Για να ολοκληρωθεί η εικόνα της διαπλεκόμενης πορείας, αξίζει να επισημανθεί πως η τρίτη αρμόδια ανεξάρτητη αρχή ελέγχου, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 29 Μαΐου 2009 αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση της αδειοδότησης της Digea ως εταιρείας, με το επιχείρημα ότι αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της. Σε αντίθεση με την περίπτωση της συνδρομητικής τηλεόρασης και της κόντρας ΟΤΕ TV – Nova, όπου η ΕΑ έκρινε πως υπήρχε πεδίο δράσης.
Η ΕΕΤΤ, αν και δεν έχει ανακοινώσει τι έκανε με το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας της Digea, το οποίο έληξε το 2011, προκήρυξε τον διαγωνισμό παραχώρησης των ψηφιακών συχνοτήτων, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου 2014. Τι λέει επ’ αυτού ο Λ. Κανέλλος;