Πιέζουν ασφυκτικά οι ημερομηνίες στην κυβέρνηση στην περίπτωση που θέλει να προχωρήσει στην προεκλογική της δέσμευσης περί αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με τη διαδικασία της δημοπρασίας. Ήδη με το ζήτημα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ χάθηκε πολύτιμος χρόνος και πλέον μπροστά τις έχει δύο καθοριστικές ημερομηνίες για να μην προβεί σε πράξεις που η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικές.
Αρμόδιο για την έκδοση των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με το Σύνταγμα είναι το ΕΣΡ. Χωρίς να διαθέτει νόμιμη συγκρότηση καμία απόφαση του δεν μπορεί να σταθεί σε ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ. Ήδη 3 μέλη του, ο Πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης, και οι Γιάννης Παπακώστας και Εύη εμίρη έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια στο Συμβούλιο έχοντας υπερβεί τις προβλέψεις της νομοθεσίας και η τελευταία παράταση, με διάταξη που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματική, λήγει στις 16 Απριλίου. Εάν η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, δεν προχωρήσει σε αντικατάσταση των μελών η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να δώσει παράταση με τροπολογία και να κινδυνεύσει η «μεταρρύθμιση» της αδειοδότησης. Επίσης, το υπουργείο υποδομών θα πρέπει να προχωρήσει στον διορισμό νέου προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία είναι αρμόδια για τις τηλεοπτικές συχνότητες.
Το δεύτερο όριο είναι αυτό της χορήγησης των αδειών. Η διάταξη περί παρατάσεων της λειτουργίας των ραδιοφωνικών σταθμών και των παρόχων δικτύων περιεχομένου (τηλεοπτικών σταθμών) έχουν παραταθεί ως το τέλος του 2015. Μέχρι τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να έχει τουλάχιστον ξεκινήσει τη διαδικασία αδειοδότησης, αλλιώς και εκείνη θα ακολουθήσει την …πεπατημένη!