Ακριβώς έναν χρόνο μετά την παράδοση των ψηφιακών συχνοτήτων από την ΕΕΤΤ στη μονοπωλιακή εταιρεία της Digea στις 7 Φεβρουαρίου 2014, ολοκληρώνεται το έργο της ψηφιακής εκπομπής με το σβήσιμο των αναλογικών καναλιών στην Κρήτη, στο Βόρειο και στο Ανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες. Το τελευταίο αυτό βήμα γίνεται, αύριο, στις 6 Φεβρουαρίου από την Digea, που εμφανίζεται πλέον να μην έχει εκκρεμότητες έναντι της σύμβασης που υπέγραψε με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών για τη δεκαπενταετή πώληση των ψηφιακών συχνοτήτων.
Βέβαια, οι ακριτικές περιοχές της χώρας και οι περιοχές που περιβάλλονται από βουνά δεν έχουν καθόλου τηλεόραση, αλλά για αυτό το μείζον πρόβλημα η Digea παραπέμπει στην κυβέρνηση και στην ΕΕΤΤ, που αποφάσισαν τους όρους του διαγωνισμού και της σύμβασης!
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά αλλά και μετά τις εκλογές δηλώνει πως οι συχνότητες παραδόθηκαν σε ένα κλειστό κλαμπ ιδιοκτητών, των ιδιοκτητών των πανελλαδικών καναλιών, δηλαδή των εκδοτικών διαπλεκόμενων. Το κυβερνητικό κόμμα προεκλογικά δεν είχε συγκεκριμένη θέση για την Digea και την ψηφιακή τηλεόραση, μετεκλογικά ωστόσο θα κληθεί να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό ως απόρροια της πολιτικής του έναντι των καναλαρχών. Μιλώντας ο Νίκος Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά FM για την πολιτική της κυβέρνησης έναντι των ΜΜΕ, δήλωσε πως το θέμα της Digea θα έρθει προς συζήτηση και αναθεώρηση.
Οι ιδιοκτήτες της Digea είναι οχυρωμένοι πίσω από τη σύμβαση με την ΕΕΤΤ, η οποία κατά τους τύπους είναι «ανεξάρτητη αρχή». Το πρόβλημα των ιδιοκτητών της είναι το οικονομικό και τα πολλά προβλήματα κάλυψης του ψηφιακού σήματος στα σύνορα της χώρας. Ήδη παρασκηνιακά ακούγονται και συζητούνται διάφορα σενάρια, όπως να λειτουργήσουν μικροί περιφερειακοί πάροχοι δικτύου για τα κανάλια της περιφέρειας. Σε αυτό το ενδεχόμενο, να εγκαταλείψει τις περιφερειακές συχνότητες, είναι σύμφωνη και η Digea!