**Η χρονιά ολοκληρώνεται με ορισμένες θετικές ειδήσεις.
**Η ΝΔ- η οποία μαζί με το ΠΑΣΟΚ έβαλαν λουκέτο στην ΕΡΤ- στη δεύτερη ευκαιρία της, δεν έριξε μαύρο , (τανκς θέλει ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος) αλλά παρήγαγαν κωμικές σειρές που έχουν τηλεθέαση,το “Μουσικό Κουτί” με τον Ν. Πορτοκάλογλου και τη Ρ. Μόρφη και πήραν την Υβριδική της ΕΡΤ και την ανέπτυξαν ως ERTFLIX, επεκτείνοντας το κοινό του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
**Επίσης , δίπλα στα προγράμματα reality, υπάρχουν εξαιρετικά καλές σειρές όπως οι “Μέλισσες”. Τέλος των θετικών ειδήσεων
**Η ελληνική τηλεόραση έχει στο σύνολό της μια εκπομπή έρευνας, το “Special Report” και καμία πολιτική εκπομπή στη βραδυνή ζώνη!
Ο πολιτικός διάλογος έχει εξαφανιστεί. Οι παλαιότεροι θυμούνται την εποχή του Κώστα Σημίτη, όταν τα δελτία ειδήσεων έπαιζαν Βίσση και Βανδή.
**Η αρμόδια Αρχή, αδυνατεί να καταγράψει με αξιοπιστία την πολιτική πολυφωνία στην ραδιοτηλεόραση, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητάει ψηφοφορία στην αρμόδιο Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να αλλάξει η σύνθεσή του.
**Ειδικά το ρεπορτάζ των ΜΜΕ είναι σε ένα πρωτοφανή αποκλεισμό από Αρχές και Υπουργούς. Σε καιρό δημοκρατίας δεν είχε συμβεί.
**Το ΕΣΡ διέκοψε την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Στέλιος Πέτσας έκανε μόλις μια συνάντηση “γνωριμίας” με τους συντάκτες του ρεπορτάζ τον Δεκέμβριο του 2019, και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ούτε μία.
**“Μπορείτε να δείτε τον υπουργό προσωπικά” , μας προέτρεπαν οι συνεργάτες του γραφείου του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
**Το εντυπωσιακό είναι πως η Μαρία Αντωνιάδου, και ο Σταύρος Καπάκος που διοικούν κατά πλειοψηφία την ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, και συνομιλούν θεσμικά με τους υπουργούς και την Αρχή, δεν έχουν εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση για τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ του κλάδου των ΜΜΕ.
**Το σκάνδαλο είναι να συνηθίζεις το σκάνδαλο.