Η κατανομή των συχνοτήτων στην Ελλάδα είναι το νέο πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν να έχει κατοχυρώσει η χώρα μας, από το 2006, μόλις 54 συχνότητες. Όταν κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει 1.600 στις εργασίες του SEDDIF.
Οι διεργασίες στο πλαίσιο του Φόρουμ Υλοποίησης Ψηφιακού Μερίσματος Νοτίου Ευρώπης (SEDDIF) ήταν εντατικές. Με δεδομένο, μάλιστα, πως το SEDDIF δεν αποτελεί οργανισμό, αλλά εθελοντική συνεργασία από την οποία απείχαν χώρες, όπως η Αλβανία, ενώ άλλες όπως η Τουρκία , εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τις δυσκολίες στις συζητήσεις,στις οποίες συμμετείχαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Βεβαίως, για εμάς υπήρχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις συχνότητες που θα μοιραστούν στα ανατολικά της Ελλάδας. Ειδικά όταν η Τουρκία δεν δεσμεύεται από τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οποιαδήποτε απόφασή της, όπως η σχεδιαζόμενη μετάβαση στην τεχνολογία εκπομπής DVB Τ2 μέσα στο 2018, θα μπορούσε να οδηγήσει σε παρεμβολές στην κάλυψη των νησιών του Αιγαίου.
Το νέο πλάνο που συμφωνήθηκε στη Βουδαπέστη διασφαλίζει την εξάλειψη των παρεμβολών αυτών, καθώς η Ελλάδα όχι μόνο δέσμευσε την Τουρκία να μεταβεί στη νέα τεχνολογία μετά το 2020, αλλά συμφωνήθηκαν και οι συχνότητες που θα μοιραστούν μεταξύ των δύο χωρών. Έτσι, όσον αφορά στο Αιγαίο, οι συχνότητες, (σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση, διπλασιάζονται, εξασφαλίζοντας έτσι την τηλεοπτική κάλυψη παντού χωρίς παρεμβολές, καθώς και την αξιοποίηση πληθώρας δυνατοτήτων.
Η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης για τα θέματα που θα ισχύσουν μετά το 2022 είναι ως ένα βαθμό αποπροσανατολιστική. Για μία ακόμη φορά εξυπηρετεί όσους θέλουν να χρησιμιοποιούν δωρεάν τις συχνότητες.