Η ήττα της Φίνος Φιλμ στο internet
Δεν είναι δυνατή η διάθεση των ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου από τη Φίνος Φιλμ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών, των ηθοποιών και των συγγενών αυτών, έκρινε μετά το Πρωτοδικείο και το Εφετείο. Η Φίνος Φιλμ, ύστερα από συμφωνία με την Google, είχε ανεβάσει στο YouTube ταινίες που τις είχε ψηφιοποιήσει για να τις προφυλάξει από τη φθορά του χρόνου.
Το Εφετείο Αθηνών, με την υπ. αρ 1701/2016 απόφασή του, έκρινε πως το συγγενικό δικαίωμα των ηθοποιών και των κληρονόμων τους επί των ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου επεκτείνεται και στις εξουσίες αναπαραγωγής και διάθεσης στο κοινό της εγγραφής της ερμηνείας ή της εκτέλεσής τους. Είχε προηγηθεί η απόφαση 3089/2014 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που είχε κάνει εν μέρει δεκτή την αγωγή ελλήνων ηθοποιών και των κληρονόμων τους, καθώς και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Δικαιωμάτων Ελλήνων Ηθοποιών «Διόνυσος» κατά των εταιρειών Φίνος Φιλμ και Google Greece.
Η Φίνος Φιλμ, ως παραγωγός ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών, το 2013 είχε συνάψει σύμβαση με την Google Ireland Limited, θυγατρική της εταιρείας με την επωνυμία Google lnc., για τη φιλοξενία των ταινιών στις υπηρεσίες Google και YouTube και για τη διαχείριση των διαφημιστικών εσόδων. Τον Αύγουστο του 2013 δημιουργήθηκε η σελίδα FinosFilmChannel στο YouTube, από την οποία το κοινό μπορούσε να «κατεβάσει» ταινίες. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Φίνος Φιλμ διέθεσε τις ψηφιοποιημένες ταινίες στο κοινό χωρίς την απαιτούμενη άδεια των ηθοποιών, προσβάλλοντας τα περιουσιακά συγγενικά δικαιώματά τους, όπως και των κληρονόμων τους.
Το δικαστήριο σε πρώτο βαθμό απέρριψε την ευθύνη ως προς την Google Greece, κρίνοντας ότι δεν ήταν ο αντισυμβαλλόμενος της Φίνος Φιλμ και δεν είχε συμμετοχή ούτε στην πραγματοποίηση της ψηφιοποίησης, της ανάρτησης και της εκμετάλλευσης των επίδικων παλαιών ελληνικών ταινιών ούτε στα έσοδα από τις διαφημίσεις. Το Εφετείο απέρριψε την προσφυγή στο μέρος που στρεφόταν κατά της Google Greece ως απαράδεκτη.