ΣΧΟΛΙΟ
Είναι άξιο απορίας πως εγκρίθηκε μία τέτοια παραγωγή όπως το “Super Mammy” μετά την ιστορία του “Metoo” και τις εγχώριες υποθέσεις καταγγελιών βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης, οι οποίες χτύπησαν εμμέσως και την πόρτα του ΑΝΤ1 με την περίπτωση του Στάθη Παναγιωτόπουλου,ο οποίος μέχρι τον Δεκέμβριο ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή “Ράδιο Αρβύλα”.
Ένας όμιλος που υπερηφανεύεται για την διεθνή του παρουσία και αντιλαμβάνεται ποια είναι η διεθνή τάση στο περιεχόμενο της μυθοπλασίας να δίνει την έγκρισή του σε ένα τέτοιο σενάριο όπου κάποιος κάνει πλακίτσα με το βιασμό.
Είναι η δουλειά Ανεξάρτητης Αρχής να κρίνει αν το περιεχόμενο αυτό ανταποκρίνεται στους όρους της άδειας που έχει λάβει ο τηλεοπτικός σταθμός και να υπάρχει έμμεση αποδοκιμασία των γυναικών που καταγγέλουν το βιασμό. Στο υπόστρωμά του θεάματος υπάρχει ενεργή αυτή η συζήτηση για το πως οι καταγγελίες για τους βιασμούς από ηθιποιούς, μειώσε την ισχύ του Κονακλάβιου που αποφάσιζε να δίνει εργασία στον κόσμο με αντάλλαγμα την ανταπόκριση σε σεξουαλικού χαρακτήρα απαιτήσεις.
Η Αρχή που σας θυμίζουμε επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ για την αναφορά σε βιασμό σε εκτός τηλεοπτικού αέρα παραγωγή που μεταδίδοταν στον Internet, χωρίς να έχει πεδίο δικαιοδοσίας, έχει επιλέξει να μην παρεμβαίνει. Ούτε στην υπόθεση Λιγνάδη, ούτε σε αυτή του Στάθη Παναγιωτόπουλου. Τώρα τρίτωσε η περίπτωση. Αντιθέτως, γνωρίζουμε ποιο τηλεοπτικό σταθμό, επιλέγουν τα μέλη της για να μιλήσουν.