Δύο ημέρες πριν κλείσει η διαβούλευση για το σχέδιο νόμου της τηλεοπτικής αδειοδότησης των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη κατέθεσε τις παρατηρήσεις της σε επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου η εταιρεία των ιδιωτικών καναλιών, η Digea, οι διαφωνίες της οποίας στηρίζονται στη σύμβαση που υπέγραψε με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών τον Φεβρουάριο του 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη. Η Digea δεν παρεμβαίνει στο μείζον ζήτημα της παραχώρησης αδειών στους παρόχους περιεχομένου. Για το θέμα αυτό έχουν ήδη μιλήσει οι εταιρείες-ιδιοκτήτες της, δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, μέσω της ΕΙΤΗΣΕΕ. Η Ένωση των τηλεοπτικών καναλιών δεν μετέχει στη δημόσια διαβούλευση, αλλά διεκδικεί συνάντηση κορυφής με τον αρμόδιο υπουργό.
Η Digea ζητάει να καταργηθούν συγκεκριμένες ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου, υποστηρίζοντας πως θίγουν τα κατοχυρωμένα δικαιώματά της, όπως υπογράφηκαν από την ΕΕΤΤ! Διαφωνεί με την ισχύ για 10 χρόνια των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, υποστηρίζοντας πως η Digea πρέπει να έχει πελάτες για 15 χρόνια, για όσα χρόνια, δηλαδή, πήρε τις ψηφιακές συχνότητες από την ΕΕΤΤ. Διαφωνεί ακόμη με την απαγόρευση δικτύωσης κέντρων εκπομπής, χαρακτηρίζοντάς την «κατάλοιπο της αναλογικής εποχής», και ζητάει να μην έχει την ευθύνη για την πλήρη κάλυψη και εκμετάλλευση των ψηφιακών συχνοτήτων με τηλεοπτικά προγράμματα.
Το μείζον ζήτημα που θέτει η Digea είναι η υποχρέωσή της να καλύπτει πληθυσμιακά τουλάχιστον το 98% της χώρας. Πρόκειται για το σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τις παραμεθόριες περιοχές, όπου με την έλευση της ψηφιακής τηλεόρασης δεν υπάρχει εικόνα… Η Digea ισχυρίζεται πως και αυτή η ρύθμιση έρχεται σε αντίθεση με όσα προβλέπει η σύμβασή της με την ΕΕΤΤ για κάλυψη του 95% του πληθυσμού της χώρας. Και για αυτό το σημείο υποστηρίζει πως έκανε επενδύσεις και θα απαιτηθεί επιπλέον κόστος, το οποίο θα μεταφερθεί στους πελάτες της, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με το οικονομικό μοντέλο που συμφωνήθηκε με την ΕΕΤΤ και επικυρώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Προειδοποιεί, μάλιστα, πως σε μια τέτοια περίπτωση ορισμένα κανάλια, ιδιαίτερα περιφερειακής εμβέλειας, δεν θα μπορούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να λειτουργούν! Ως τελευταίο επιχείρημα χρησιμοποιεί την ανάγκη τροποποίησης του ψηφιακού χάρτη, με την οποία διαφωνεί πλήρως, όταν είναι γνωστό πως έχει ήδη αναγγελθεί από τον πρώην αρμόδιο υπουργό Χρ. Σπίρτζη.