ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δύο διεθνώς αναγνωρισμένοι Έλληνες επιστήμονες που αφιερώνουν πολλές ώρες στα εργαστήρια, τις έρευνες και τις μελέτες, με στόχο να βρουν έναν νέο τρόπο προσέγγισης των δεδομένων στην ιατρική, είναι οι πρωταγωνιστές του 8ου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι», παραγωγής COSMOTE TV. Το νέο επεισόδιο προβάλλεται την Κυριακή 2 Απριλίου στις 23.00 στο COSMOTE HISTORY.
Ο Δρ. Ιωάννης Σπυρίδων Γούσιας, πολυβραβευμένος νευροεπιστήμονας, ακαδημαϊκός, ειδικός εμπειρογνώμονας έρευνας και τεχνολογίας, πρωτοπόρος στη μοντελοποίηση και χαρτογράφηση του βρεφικού και παιδικού εγκεφάλου. Το 2007, μόλις στα 27 του χρόνια, αναγνωρίστηκε διεθνώς, ως ιδιοφυία της δεκαετίας, και στα 29 του κέρδισε το βραβείο Νομπελίνι, το μικρό Νόμπελ για νέους επιστήμονες, από Νομπελίστες και το Νο1 επιστημονικό περιοδικό Nature. Πηγή έμπνευσης της πλατφόρμας του εξατομικευμένης χαρτογράφησης “ALBERT”, ο μικρότερος αδελφός του, Αλβέρτος.
Ο Δρ. Θανάσης Δρίτσας, καρδιολόγος, συνθέτης και συγγραφέας, είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για τον πρωτοποριακό τρόπο που χρησιμοποιεί την μουσική στην κλινική και την ερευνητική του δραστηριότητα, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί θεραπευτικό μέσο για τους ασθενείς. Ο κ. Δρίτσας έκανε πολύ μεγάλη αίσθηση το 1997, όταν για πρώτη φορά έμπαινε στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Ωνασείου, με ένα κασετόφωνο που έπαιζε Μότσαρτ στους ασθενείς.
Δείτε το τρέιλερ του 8ου επεισοδίου εδώ
Η εκπομπή «Φάροι» προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ στις 23.00 και σε επόμενη προβολή κάθε Τετάρτη στις 17.00, ενώ είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.
Οι «Φάροι» εντάσσονται στο νέο κύκλο πρωτότυπων εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, που θα κάνουν φέτος πρεμιέρα στο COSMOTE HISTORY.