Καμιά αναφορά δεν γίνεται στον ετήσιο απολογισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την αποτυχία του διαγωνισμού απόδοσης του φάσματος για τις ραδιοφωνικές εκπομπές και λήψεις. Αντιθέτως, στους στόχους της ΕΕΤΤ για το 2019 αναφέρεται πως θα γίνει διαγωνισμός (νέος προφανώς) για την απόδοση των συχνοτήτων. Συνολικά, πάντως, σε όλη την Ελλάδα εκπέμπουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ, 789 ραδιοφωνικοί σταθμοί, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα μητρώα των κεραιοσυστημάτων της Αρχής. Ενεργές στο ΣΗΛΥΑ βρίσκονταν 2.034 δηλώσεις που αφορούν πρωτεύουσες και δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής των ραδιοφωνικών σταθμών. Από αυτές έχουν δημοσιευθεί μόλις 770, ενώ η ΕΕΤΤ συνεχίζει τις ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Στο μεταξύ οι περισσότερες καταγγελίες στην ΕΕΤΤ την περασμένη χρονιά για παρεμβολές ή παράνομες εκπομπές ραδιοφώνου αφορούσαν όλη την Ελλάδα. Σχεδόν το ένα τρίτο των συνολικών καταγγελιών, 237 συνολικά, κατατέθηκαν για ραδιοφωνικούς σταθμούς και η ρυθμιστική αρχή παρενέβη σε 84 περιπτώσεις, έβαλε λουκέτο σε 17 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα και εντόπισε συνολικά 20 παράνομες εκπομπές.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΕΤΤ, όπως αναφέρονται στον ετήσιο απολογισμό της για το 2017, 58 καταγγελίες αφορούσαν ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αττικής, 30 του Νομού Θεσσαλονίκης και 147 στην περιφέρεια.
Από όλους τους ελέγχους διαπιστώθηκε πως οκτώ ραδιοφωνικές εκπομπές στην Αθήνα και στο Ηράκλειο και 12 περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη είναι παράνομες και ενημερώθηκαν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Τελικά κατασχέθηκε ο εξοπλισμός σε πέντε ραδιόφωνα εντός Αττικής, έναν σταθμό στο Ηράκλειο, πέντε στη Θεσσαλονίκη και έξι σταθμούς στην Πελοπόννησο.