Μετά από δύο χρόνια ταλαιπωρίας, υπάρχει πλέον μια προοπτική για το MEGA. Μετά και το χθεσινό πλειστηριασμό του ΔΟΛ, στο μετοχικο κεφάλαιο της τηλεοπτικής εταιρείας υπάρχουν δύο επιχειρηματίες με ισχυρά κεφάλαια και θέληση να μπουν στην τηλεόραση. Ο Ιβάν Σαββίδης, μέσω της Dimera Media έχει το 19,6% της Τηλέτυπος και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μόλις εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τον πλειστηριασμό του ΔΟΛ, το 22,11% της εταιρείας. Και οι δύο επιχειρηματίες έχουν δηλώσει πως ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην τηλεόραση.
Το MEGA άντεξε στην πολλαπλή πίεση που υπέστη από ανταγωνιστές και φίλους. Η απαίτηση των μετόχων της Digea να μειωθεί η ισχύς του σήματος του καναλιού, επειδή είχε δημιουργήσει χρέη, δεν πέρασε. Οι λανθασμένες επιλογές των δημοσιογράφων του σταθμού, εγκαταλείποντας το σταθμό, αποκάλυψαν την ισχύ του. Απαλλαγμένο από την τοξικότητα των “γκρίζων κοστουμιών” της ενημέρωσης, το άλλο MEGA, των σειρών αντιμετώπισε το “Survivor” και τους δεσμευμένους λογαριασμούς από τις τράπεζες. Αποδείχθηκε πως ήταν μια επιχειρήση που είχε στέρεα θεμέλια, τα οποία την κράτησαν παρά τις αυτοκτονικές διαθέσεις των μετόχων του.
Τώρα, έρχεται η στιγμή και να γίνει λογαριασμός και να αρθεί το καθεστώς της οικονομικής ασφυξίας. Οι εργαζόμενοι των 800 και των 1.000 ευρώ, που κράτησαν ζωντανή την επιχείρηση και παραμένουν απλήρωτοι επί 10 μήνες πρέπει να πληρωθούν. Οι προμηθευτές πρέπει να λάβουν τα χρήματά τους.
Το νέο εταιρικό σχήμα οφείλει να βρει έναν τρόπο επικοινωνίας και να λειτουργήσει το MEGA. Ήδη από χθες η πλευρά Βαρδινογιάννη, η οποία απείχε της διεκδίκησης του ΔΟΛ, δηλώνει πως θα ακούσει και τους δύο νέους μετόχους, όπως είναι φυσικό. Για τη μετοχική σύνθεση και τη συμμαχία που διαμορφώνεται, έχουμε ήδη γράψει. Η πρόσκληση έκτακτης συνέλευσης με θέμα τη συγκρότηση νέου ΔΣ, είναι μια από τις επόμενες κινήσεις, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά του ΔΟΛ από το Β. Μαρινάκη. Υπάρχουν τρεις μήνες που πρέπει να γίνουν πάρα πολλά, ώστε το κανάλι να επανέλθει σταδιακά από το Φθινόπωρο.