Η κυβέρνηση επί ένα χρόνο έκλεινε το μάτι στην πειρατεία του τηλεοπτικού περιεχομένου. Ενώ το 2020 πέρασε τη διάταξη για την άμεση διακοπή των ιστοσελίδων που αναμεταδίδουν και διαθέτουν το περιεχόμενο των συνδρομητικών πλατφορμών, χρειάστηκε ένα χρόνο για να εκδώσει την κοινή υπουργική απόφαση που θα επέτρεπε την άμεση εφαρμογή της με ευθύνη των υπουργείων Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτή δημοσιεύτηκε μόλις σήμερα με τις υπογραφές του Νίκου Γιατρομανωλάκη και του Κυριάκου Πιερράκακη, ο οποίος εμφανίζεται διαρκως με αλεπάλληλες συνεντεύξεις του να έχει λύσει και τα πιο δύσκολα ζητήματα στη μετάβαση του ψηφιακού κράτος.Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τις απώλειες του δημοσίου σε έσοδα και τα χρήματα που έχασαν οι πλατφόρμες;
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών Cosmote, Nova, Wind και Vodafone για έναν ακόμη χρόνο έβλεπαν τους χρήστες να κλέβουν το τηλεοπτικό προϊόν που παρέχουν τα δίκτυά τους, χωρίς να μπορούν να παρέμβουν με τη μέθοδο της δυναμικής διακοπής.Και αυτό εξαιτίας της νομοθεσίας των ανθρώπων της αγοράς, η οποία δημιούργησε μια Επιτροπή με δαιδαλώδεις διαδικασίες, που δεν επιτρέπει, επί της ουσίας, το άμεσο κλείσιμο των πειρατικών sites και εκείνων που βγαίνουν με παρεμφερές όνομα και το ίδιο κλεμμένο περιεχόμενο.
Ο Μιχάλης Τσαμάζ, τον Φεβρουάριο του 2021, για λογαριασμό της Cosmote TV, υπολόγισε την πειρατεία στους 200.000 χρήστες, ενώ πρόσφατα η νέα CEO της Forthnet Βικτόρια Μπόκλαγκ ανέβασε το νούμερο στις 400.000, αποδίδοντας σε αυτό την αποτυχημένη επένδυση στη Super League. Εσχάτως ο αριθμός ανέβηκε στις 500.000, χωρίς όμως να υπάρχουν επίσημα στοιχεία.