Ανάγκη ενίσχυσης με πρωτότυπο πρόγραμμα και αθλητικά
Η υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ (γνωστή αρχικά ως ERT Hybrid και σήμερα ως ERTFlix) δημιουργήθηκε από τους τεχνικούς της ΕΡΤ το 2017 και κόστισε 20.000 ευρώ. Πίσω από τη νέα streaming υπηρεσία της ΕΡΤ, που σήμερα έχει αυξήσει σημαντικά την επιρροή της, ήταν ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Κρέτσος, ο οποίος και έτρεξε το σχέδιο για να βγει στον αέρα ολοκληρωμένη και να πετύχει να μεταδώσει το Μουντιάλ του 2018 από τη Ρωσία, διαθέτοντας μέχρι και εφαρμογές virtual reality.
Εκτός από το Μουντιάλ, η υβριδική τηλεόραση της ΕΡΤ πρόσφερε και τους αγώνες της F1 στην τιμή του ανταποδοτικού τέλους των 3 ευρώ, ενώ τα σημαντικά αθλητικά αυτά γεγονότα μετακόμισαν στον ΑΝΤ1 και στον ΑΝΤ1+ ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία. Ήταν το πιο σημαντικό εγχείρημα εκσυγχρονισμού της ΕΡΤ, το οποίο εγκαταλείφθηκε –περιέργως– από την εταιρεία το 2018 και επανήλθε με το όνομα ERTFlix το 2019, με πληθώρα ελληνικών και ξένων σειρών, από τη διοίκηση των Γιώργου Γαμπρίτσου και Κωνσταντίνου Ζούλα, ενώ πλέον υπάρχει ως αυτόνομη τηλεοπτική πλατφόρμα.
Η ΝΔ ως κυβέρνηση επιχείρησε, με δηλώσεις υπουργών (π.χ. Πέτσας), να οικειοποιηθεί το στήσιμο της πλατφόρμας, ενώ και πρόσφατα γίνεται προσπάθεια να αποδοθούν τα εύσημα σε υπουργούς που δεν έχουν κάνει το παραμικρό για το ERTFlix και όχι σε εκείνους που το εμπνεύστηκαν (Κρέτσος) ή σε αυτούς που σήμερα το τρέχουν (Ζούλας).
Το κρίσιμο ζήτημα είναι η ενίσχυση του περιεχομένου της πλατφόρμας με την προσθήκη πρωτότυπου προγράμματος και νέων υπηρεσιών, καθώς ο ανταγωνισμός πλέον είναι ισχυρός από τους μεγάλους. Προσφάτως, το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε ομόφωνα να αναλάβει η εταιρεία INSYS τη συντήρηση της πλατφόρμας ERTFlix για έναν χρόνο, έως το τέλος του 2023. Η αξία του συμβολαίου ανέρχεται σε 105.492 ευρώ και θα επιβαρύνει τον τρέχοντα ισολογισμό.