Σε πλήρη συμφωνία οδηγήθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και της ιδιωτικής Digea για τον νέο ψηφιακό χάρτη, που αναμένεται να τον δώσει σε διαβούλευση τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Μεταφορών. Η Digea και η ΕΡΤ, ως πάροχοι δικτύου, θα είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν συνολικά 307 κύρια κέντρα εκπομπής για τη μεταφορά του ψηφιακού σήματος των καναλιών. Πρακτικά, η Digea αναγκάζεται να τοποθετήσει με ίδια έξοδα επιπλέον 151 ψηφιακούς πομπούς σε όλη τη χώρα! Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, καλύπτεται το 98% του πληθυσμού σε κάθε γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας και όχι κατά μέσο όρο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα με τον ψηφιακό χάρτη του 2012, επί κυβέρνησης ΝΔ. Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου αποδέχθηκε την υποχρέωση αυτή και θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα, μετά την έκδοση του νέου ψηφιακού χάρτη με υπουργική απόφαση, να προχωρήσει στην εγκατάσταση των 151 ψηφιακών πομπών.
Να εγκαταστήσει πομπούς σε 307 σημεία ανά την Ελλάδα είναι υποχρεωμένη και η ΕΡΤ, η οποία μέχρι σήμερα νοικιάζει χώρο σε ψηφιακή συχνότητα της Digea. Πρακτικά, με τον νέο χάρτη η ΕΡΤ, εκτός από τους 320 ψηφιακούς πομπούς που θα προμηθευτεί αν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, θα πρέπει να αγοράσει άλλους 300, προκειμένου να καλύψει όλα τα σημεία και για τα δύο της ψηφιακά «μπουκέτα» καναλιών, το πρώτο με τα δικά της κανάλια και τη Βουλή και το δεύτερο με το ΡΙΚ και τα τρία ευρωπαϊκά δημόσια δορυφορικά κανάλια.
Σύμφωνα με όσα θα προβλέπει ο νέος ψηφιακός χάρτης, η ΕΡΤ θα είναι επιπλέον υποχρεωμένη να τοποθετήσει σε όλη τη χώρα περί τους 600 δευτερεύοντες αναμεταδότες (gap fillers) προκειμένου να φθάνει το ψηφιακό σήμα της σε όλα τα δυσπρόσιτα σημεία της χώρας.