- Γύρισε το ματς με «Νέα» και «Βήμα»
Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι πλέον δύο. Ο «ερυθρόλευκος» Βαγγέλης Μαρινάκης και ο «Παοκτζής» Ιβάν Σαββίδης, που απέκτησαν ιστορικές εφημερίδες και συμμετοχή στο πάλαι ποτέ ισχυρό Mega, ενώ ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ απέκτησε και ένα ακόμη κανάλι, το E-TV. Πρόκειται για καίριες αλλαγές στα media, αρχίζει μια νέα εποχή που σήμερα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει οι επιπτώσεις αν θα είναι θετικές ή αρνητικές. Σύντομα, πάντως, θα φανεί η κατεύθυνση.
«‘‘Νέα’’ και ‘‘Βήμα” άντεξαν και επανήλθαν δυναμικά στον δημόσιο βίο». Οι δύο εφημερίδες επανεκδόθηκαν από την Άλτερ Έγκο του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά την ολοκλήρωση της δημοπράτησης των ενεργητικών στοιχείων του ΔΟΛ και βρέθηκαν εκ νέου στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, κυρίως μέσα από τα πρωτοσέλιδα οξείας κριτικής των «Νέων» προς την κυβέρνηση.
Κάτω από αντίξοες –πολιτικά– συνθήκες, η Άλτερ Έγκο, η οποία ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο με σκοπό την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, αγόρασε τις ισχυρότατες εφημερίδες του Οργανισμού Λαμπράκη, που επί δεκαετίες κυριαρχούσαν στην πολιτική ζωή του τόπου. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Β. Μαρινάκης μέσω της Άλτερ Έγκο είχε καταθέσει προσφορά 73.900.000 ευρώ για μία από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες. Ο διαγωνισμός, όμως, ακυρώθηκε και τα σχέδια για τηλεοπτική παρουσία με τη δημιουργία ενός καναλιού πάγωσαν.
Ακολούθησε η κατάρρευση του ΔΟΛ και η πορεία προς την ειδική εκκαθάριση μέσω πλειστηριασμού κινητών και ακίνητων αξιών. Η επιχειρηματική πρόκληση ήταν μεγάλη. Ο εφοπλιστής αποφάσισε τον περασμένο Μάιο να διεκδικήσει περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ και τελικά τα απέκτησε. Η διαδικασία δεν αμφισβητήθηκε από κανέναν και οι δύο εφημερίδες οδηγήθηκαν στην επόμενη μέρα αθόρυβα, χωρίς τριγμούς.
Ο Β. Μαρινάκης κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, 22,89 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά διέθεσε 25,5 εκατ. ευρώ σε μετρητά, συμπεριλαμβανομένων των φόρων, για να αποκτήσει τα περιουσιακά στοιχεία της μεγαλύτερης εκδοτικής εταιρείας, τα οποία και εκπλειστηριάστηκαν από τους ειδικούς διαχειριστές: τα εμπορικά σήματα που είναι σε ισχύ (το «Βήμα», τα «Νέα», η ιστοσελίδα www.in.gr), τα σήματα που έχουν λήξει, τη συμμετοχή του ΔΟΛ σε τρίτες εταιρείες (Τηλέτυπος, «Ίριδα», «Άργος», ΔΟΛ Digital, ΒΗΜΑ FM, Multimedia, Hearst-ΔΟΛ, Μέλλον Group, Studio ΑΤΑ, Νέα Ακτίνα AE, TVE, Παπασωτηρίου AE, Μ. Λεβής AE, Χαϊδεμένος, Microland Computers), τον μηχανολογικό εξοπλισμό, το Αρχείο του πρώην ΔΟΛ και τα αποθέματα της εταιρείας. Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμμετοχή στην Τηλέτυπος με 22,11%.