Σκληρή αναμέτρηση για το μέλλον του ΔΟΛ. Μέχρι την 31η Μαΐου, που θα κατατεθούν οι πλειοδοτικές πρόσφορες για την ακίνητη περιουσία και τα ΜΜΕ, τα σήματα και τις συμμετοχές του ΔΟΛ σε τρίτες εταιρείες. Τόσο η ίδια η διαδικασία του πλειστηριασμού όσο και το ενδεχόμενο να αποκτήσει ο Ιβάν Σαββίδης τον ΔΟΛ προκαλούν ισχυρές εντάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον πέντε επιχειρηματίες έχουν επικοινωνήσει με τον ειδικό εκκαθαριστή ζητώντας ενημέρωση. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 31ης Μαΐου θα πρέπει να υποβάλουν τις κλειστές προσφορές τους για τα δύο σκέλη ενεργητικού του ΔΟΛ (ακίνητα & ΜΜΕ).
Στο παρασκήνιο κύκλοι του ΔΟΛ μιλούν για πιέσεις από ανταγωνιστές και την κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία και να οδηγηθεί ο εκκαθαριστής σε παραίτηση, ώστε μετά να αναγκαστεί να πτωχεύσει ο ΔΟΛ και να αγοραστούν ξεχωριστά τα περιουσιακά του στοιχεία. Στην περίπτωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού με τον ΔΟΛ εν λειτουργία οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν προσφορές για το σύνολο της περιουσίας, άρα να δώσουν περισσότερα χρήματα. Το ενδιαφέρον σε οικονομικό επίπεδο συγκεντρώνουν ο ΒΗΜΑ FM και το in.gr, ενώ υπό προϋποθέσεις υπάρχει ενδιαφέρον και για την Ίριδα, καθώς είναι το ένα από τα δύο πιεστήρια. Η απόκτηση των τίτλων των «Νέων» και του «Βήματος» συνιστούν πολιτικές αποφάσεις από τους ενδιαφερόμενους. Να σημειωθεί ότι η διοικητική ομάδα του ΔΟΛ επιθυμεί, όπως εδώ και καιρό έχουμε γράψει, να βρεθεί λύση μέσω των δικαστηρίων. Το πρώτο βήμα έγινε με τη δικαστική απόφαση για τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ και το καθοριστικό είναι η δημοπρασία. Δεν θέλει με τίποτα όμως να περάσει ο έλεγχος στον Ιβάν Σαββίδη, διότι έτσι θεωρούν πως θα περιέλθει στα χέρια της κυβέρνησης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του, ενώ αναμένονται και τι θα κάνει ο Γιάννης Φιλιππάκης. Και πάντα υπάρχει η αίσθηση της «σκιάς» του Στ. Ψυχάρη στην οδό Μιχαλακοπούλου…
Οι εργαζόμενοι πάντως είναι σε δυσχερή θέση, καθώς μετά την αλλαγή της νομοθεσίας για τα έσοδα των πωλήσεων βρίσκονται στην 3η θέση πληρωμής των δεδουλευμένων τους. Το 65% των εσόδων από την πώληση θα κατευθυνθεί στις τράπεζες, το 25% σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους και το 10% στους πιστωτές.
Στον Πήγασο είναι αισιόδοξοι πως η οικογένεια Μπόμπολα θα βρει λύση με τον Ιβάν Σαββίδη για να αρθούν τα εμπόδια που θέτουν οι τράπεζες για το «κούρεμα» του υψηλού δανεισμού. Η επικοινωνία του Γιώργου Μπόμπολα με τον επιχειρηματία είναι συχνή. Εξετάζεται το ενδεχόμενο της πλήρους απόσυρσης της οικογένειας από τη μετοχική σύνθεση της εταιρείας, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να οδηγηθεί στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, σε συμφωνία με τις τράπεζες, για την προστασία από τους πιστωτές. Οι εργαζόμενοι πάντως περιμένουν να πληρωθούν, ενώ ο Φ. Μπόμπολας έχει δηλώσει πως δεν θα βάλει άλλα λεφτά.