** Σε χρόνο ρεκόρ εκτοξεύτηκε στην κορυφή των δημοφιλέστερων αναφορών στο Twitter το ονοματεπώνυμο του Λουκά Παπαδήμου, λίγα λεπτά μετά την επίθεση που δέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη.
** Δυστυχώς, σε ένα θέμα με τόσο σοβαρές διαστάσεις οι «γνωστοί-άγνωστοι» των social media επέλεξαν να χύσουν δηλητήριο, με το απίστευτο επιχείρημα, που θέλει την ένταση στην πολιτική αντιπαράθεση να οδηγεί στην τρομοκρατία…
** Βέβαια, από αυτήν την αντιπαράθεση δεν έλειψαν και… γνωστοί τηλεπαρουσιαστές.
** «Δύο χρόνια μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, όμως επιλέγουν να χτυπήσουν τον Παπαδήμο. Τι δεν καταλαβαίνεις;», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ένας εξ αυτών.
** Θα είχε έμπνευση ο… ποιητής.
** O 20χρονος Βαλεντίνος Τζέκας, φοιτητής του ΠΑΜΑΚ, ισχυρίζεται πως κατάφερε να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που θα εντοπίζει άμεσα τα «fake news» (ψευδείς ειδήσεις) σε όλο το φάσμα του διαδικτύου.
** Εφόσον υλοποιηθεί, θα πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα ανάσχεσης αυτού του κύματος παραπληροφόρησης που βομβαρδίζει τους χρήστες, με πομπούς από ανυπόληπτα blogs μέχρι τα γνωστά και… μεγάλα ΜΜΕ και φυσικά τα social media.
** Όπως, για παράδειγμα, η πρόσφατη «είδηση», που ήθελε έναν άνδρα στο Νιου Τζέρσεϊ να συλλαμβάνεται με την κατηγορία ότι εκσπερμάτωνε στον καφέ της διευθύντριάς του πέντε φορές την εβδομάδα για τέσσερα χρόνια.
** Η «είδηση», που αναπαράχθηκε μανιωδώς από όλη την γκάμα του διαδικτύου, αποδείχθηκε κείμενο της σατιρικής ιστοσελίδας worldnewsdailyreport.com.
** Με εμφανώς καλύτερο πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί πλέον η «SportDay», μετά την αλλαγή της σκυτάλης από τον Περικλή Γκιόλια στον δημοσιογράφο Τάσο Μπούρα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του εκδότη. Στόχος είναι η εφημερίδα να αποκτήσει ξανά κύρος και αναγνώστες.