Το Mega κέρδισε άλλη μια μάχη με τη Digea στην ΕΕΤΤ αλλά στο τέλος θα φανεί αν θα βγει νικητής από τον πόλεμο. To τελικό κείμενο του business plan της Grant Thornton αναμένεται να κατατεθεί ως τον Μάιο. Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί επιτρέπουν την αισιοδοξία σε όσους έχουν παραμείνει στο Mega για την επόμενη ημέρα. Όπως είναι προφανές, θα μιλάμε για ένα άλλο κανάλι, με σημαντικές αλλαγές, βασισμένο στην παραγωγή ελληνικού προγράμματος και στη μετάδοση ξένων σειρών.
Ως τώρα, η έρευνα της εταιρείας συμβούλων, σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο που παραδόθηκε, αναγνωρίζει την αξία του σήματος του καναλιού και τη σημαντική ταινιοθήκη, η οποία έχει αποτιμηθεί, πριν ξεκινήσει η κρίση στο Mega, μόλις στα 90 εκατ. ευρώ. Η αντοχή που έδειξε το κανάλι, έχοντας απέναντί του προγράμματα όπως το «Survivor» αλλά και το σύνολο των νέων παραγωγών των αντιπάλων του, φανέρωσε την ισχύ και την κρυμμένη αξία του. Επιπλέον, αρκετοί εργαζόμενοι στο κανάλι συνεχίζουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους, αν και παραμένουν απλήρωτοι επί δέκα μήνες.
Στα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, πέρα από την ταινιοθήκη, υπάρχει και ένα ακίνητο αξίας 5 εκατ. ευρώ και τα έσοδα από τις διαφημίσεις. Για τη χρονιά αυτή, στα χέρια των τραπεζών, στους δεσμευμένους λογαριασμούς, υπάρχουν 40 εκατ. ευρώ από τις διαφημιστικές εταιρείες. Ο ρυθμός των εσόδων το προηγούμενο διάστημα ήταν τέτοιος ώστε καταβλήθηκαν 38 εκατ. ευρώ. Αποπληρώθηκαν 20 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των factors και 18 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο και τόκους, με επιτόκιο 9%, που είναι το μεγαλύτερο της αγοράς. Προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης, μέσα από το business plan, με τον προσδιορισμό της αύξησης των ποσών του μετοχικού κεφαλαίου, είναι και η εξασφάλιση της προσωρινής διαταγής της προστασίας από πιστωτές. Με την υποστήριξη των τραπεζών κατατέθηκε η αίτηση και αναμένεται τώρα η εκδίκασή της εντός του επόμενου διμήνου, όταν θα συζητηθεί και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.