Ο “Γαστρονόμος” άλλαξε τους κανόνες στα περιοδικά γεύσεων και μαγειρικής. Το περιοδικό της “Καθημερινής” προσέγγισε εξαρχής με αγάπη τους μάγειρες, τους σεφ και τους αναγνώστες. Αγκάλιασε τους ανθρώπους που μαγειρεύουν, υποστήριξε τα καλά τοπικά προϊόντα και ανέδειξε τον πλούτο της ελληνικής παράδοσης στη μαγειρική. Δεν αναζήτησε κοινό από την τηλεόραση ούτε φυσικά επηρεάστηκε ούτε από την ελληνική φτήνη εκδοχή του “Master Chef” .
Τώρα κάνει μια ιδιαίτερη στροφή. Γυρίζει την Ελλάδα, τόπο, τόπο στη Θεσσαλονίκη, στην Ήπειρο και ψάχνει τους ανθρώπους που σήμερα μαγειρεύουν, με προϊόντα της ελληνικής γης για το σήμερα και το αύριο.
Η επιλογή του χωριού Πύργος στην Τήνο, για τη σύναξη των μαγείρων των Κυκλάδων, στο Πασχαλιάτικο τεύχος φανερώνει μια βαθιά αγάπη για τη χώρα και γνώση για την κουζίνα των απλών ανθρώπων. Συμπερασματικά, ο “Γαστρονόμος” είναι μία από τις καλύτερες εκδόσεις στον Ελληνικό Τύπο, τα τελευταία χρόνια.