Μαίνεται ο πόλεμος για την αντιμετώπιση της πειρατείας στο διαδίκτυο. Ύστερα από εκτεταμένη έρευνα που διεξήγαγαν στο διαδίκτυο τα στελέχη του Τμήματος Antipiracy του ΟΣΔΕΛ, εντοπίστηκε ιστότοπος που διακινούσε πειρατικό περιεχόμενο, έπειτα από καταγγελίες που είχαν υποβάλει εκδότες-συμβασιούχοι του οργανισμού.
Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νέα διεύθυνση ιστότοπου για τον οποίο είχε υποβληθεί αίτημα διακοπής πρόσβασης προς την Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων από την Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων, καθώς ο εν λόγω ιστότοπος διακινεί μεγάλο αριθμό έργων της αρμοδιότητάς τους. Μετά τη θετική απόφαση της ΕΔΠΠΙ, οι πάροχοι Cosmote, Vodafone και Nova, διέκοψαν την πρόσβαση σε όλους τους χρήστες του συγκεκριμένου ιστότοπου.
Ο ΟΣΔΕΛ αποφεύγει πάντως να κατονομάσει την πειρατική ιστοσελίδα. Η συνήθης πρακτική των διαχειριστών μετά τη διακοπή πρόσβασης είναι η άμεση ενημέρωση των μελών τους για τη συνέχιση λειτουργίας υπό νέα ηλεκτρονική διεύθυνση. Σύμφωνα με τον φορέα, «τα μέλη του ιστότοπου με την εγγραφή τους αποκτούν πρόσβαση σε χιλιάδες αρχεία παράνομων αναπαραγωγών που αφορούν τραγούδια όλων των εποχών, ταινίες πρόσφατης κυκλοφορίας, τηλεοπτικές ή διαδικτυακές σειρές, παράνομο λογισμικό και χιλιάδες βιβλία». Παράλληλα, «οι διαχειριστές προτρέπουν τους εγγεγραμμένους να καταβάλουν χρηματικά ποσά, τα οποία καρπώνονται, δίνουν οδηγίες για εγκατάσταση εφαρμογών και πολλές φορές υποχρεώνουν τους χρήστες σε αναρτήσεις υλικού σαν προϋπόθεση για να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση, έτσι διατηρούν συνεχώς επίκαιρο το περιεχόμενο του ιστότοπου που διαχειρίζονται».