ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Γαστρονόμος Μαΐου μαγειρεύει ελληνικές μακαρονάδες.Στριφτάρια, χυλοπίτες, σκιουφιχτά, φλωμάρια, ματσάτα, μανέστρα, κουσκούς, τραχανάς: η ελληνική παράδοση είναι γεμάτη ξεχωριστά ζυμαρικά. Καταγράφουμε τα είδη, τις ιδιαιτερότητές τους και τα μαγειρεύουμε ακολουθώντας παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες, ευφάνταστες συνταγές. Μαζί, αναλυτικό ρεπορτάζ με τα καλύτερα έτοιμα ελληνικά ζυμαρικά της αγοράς και οδηγίες βήμα πώς θα τα φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι.
Ένα τεύχος – έκπληξη που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό νοικοκυριό.
Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή
H εκδοτική σειρά της «Καθημερινής», που φωτίζει το παρελθόν, με τα μάτια στο παρόν και το μέλλον.
Ο έβδομος τόμος είναι αφιερωμένος στη διαμάχη μεταξύ εκσυγχρονισμού, συντήρησης και λαϊκισμού από τον 19ο έως και τον 20ό αιώνα.
Πώς εκδηλώθηκε κατά την Επανάσταση του 1821 και ποιος ήταν ο ρόλος των κληρικών; Πώς εκφράστηκε στα χρόνια του Όθωνα και συνεχίστηκε με την αντιπαράθεση μεταξύ Χαρίλαου Τρικούπη και Θεόδωρου Δηλιγιάννη; Τι μορφή πήρε αυτή η διαμάχη μεταπολεμικά, στη δεκαετία του 1960 και στα χρόνια της απριλιανής δικτατορίας; Ποια ήταν η παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη;
Μια έκδοση από τον καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Βερέμη.
Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή