ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο μεγαλύτερος τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής θα αναδείξει τον κορυφαίο Έλληνα MasterChef. Το πάθος και το ταλέντο των διαγωνιζόμενων στην κουζίνα και η αγάπη για τη μαγειρική είναι τα στοιχεία, που θα ξεχωρίζουν τον νικητή που κερδίζει, πέρα από τον τίτλο του MasterChef και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!
Δείτε απόψε (Πέμπτη 4/5 στις 21:00) στο 1ο Επεισόδιο του MasterChef
Χιλιάδες άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή, 500 άτομα θα περάσουν από audition, 50 υποψήφιοι θα επιλεχθούν για να δώσουν τη μεγάλη μάχη για μια θέση στην 20αδα. Πρώτος σταθμός της audition η Αθήνα. Οι υποψήφιοι έχουν μόνο έναν σκοπό: να μαγειρέψουν τόσο καλά ώστε να ακούσουν την πολυπόθητη φράση «είσαι στην 50αδα»!
Τρεις κορυφαίοι σεφ, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Πάνος Ιωαννίδης και ο Σωτήρης Κοντιζάς κρίνουν την προσπάθεια, τις γνώσεις και τις τεχνικές των διαγωνιζόμενων. Οι τρεις κριτές σε ρόλο μέντορα, δεν αξιολογούν μόνο αλλά κατευθύνουν και συμβουλεύουν τους διαγωνιζόμενους, που ξεπερνούν τα όριά τους σε ατομικές και ομαδικές δοκιμασίες.
Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα:
Πάνος Ιωαννίδης
Ο 42χρονος Πάνος Ιωαννίδης είναι η ζωντανή απόδειξη ότι πίσω από έναν δυνατό σεφ δεν κρύβεται μόνο το ταλέντο, αλλά και η ικανότητα να εξελίσσεται διαρκώς, να οσμίζεται μυστικά, να αποστάζει εμπειρίες, να συνθέτει γεύσεις ζωής.
Η αγάπη του για την κουζίνα γεννήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια κι έτσι χάραξε από πολύ νωρίς μια φιλόδοξη στρατηγική εξέλιξης και επιβραβεύτηκε. Το βιογραφικό του μόνο πλούσιο μπορείς να το χαρακτηρίσεις αφού αποτελείται μεταξύ άλλων και από το Bachelor σε ελβετικό κολλέγιο στο μάρκετινγκ, διοίκηση εστιατορίων και ανάπτυξη προϊόντων, ενώ διαθέτει πιστοποίηση αρχιμάγειρα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά.
Εργάστηκε σε σημαντικά ξενοδοχεία της Ιταλίας και στη συνέχεια ως private chef σε εστιατόρια των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας και του εξωτερικού. Για 15 χρόνια αποτέλεσε Executive Chef στη βασιλική Πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τις μαγειρικές του δημιουργίες έχουν γευτεί επιφανείς προσωπικότητες του διεθνούς τζετ σετ, όπως ο Βασιλάς της Ολλανδίας, ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι και γαλαζοαίματοι.
Η σχέση του με τα media είναι κυρίως μέσω περιοδικών και μεγάλων διαφημιστικών εταιριών, όπου είχε επιμεληθεί από τις συνταγές ως και το food styling.
Σωτήρης Κοντιζάς
Ο Σωτήρης Κοντιζάς αποτελεί ένα κράμα Δύσης και Ανατολής. Γεννημένος από μητέρα Ιαπωνέζα και πατέρα Έλληνα, μεγαλωμένος στην Αθήνα, με γεύσεις και κουλτούρα όμως από την μακρινή Ιαπωνία, ήταν αδύνατο να ξεφύγει από έναν δρόμο γεμάτο ανατροπές, πειραματισμούς και δημιουργία.
Το 2005 έκανε τα πρώτα του βήματα στις κουζίνες πλάι στον Χριστόφορο Πέσκια με τον οποίο συμπορεύτηκαν για αρκετά χρόνια. Στη συνέχεια αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα καλύτερα εστιατόρια της Κοπεγχάγης και του Λονδίνου. Η καριέρα του ακολούθησε μία ξέφρενα ανοδική πορεία, μαθητεύοντας δίπλα σε μεγάλους chef όπως ο Rasmus Kofoed (Geranium) και ο Torsten Vildgaard (Studio), εξασφαλίζοντας τη μεταγραφή του σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου με δύο αστέρια Michelin, στο The Ledbury του Λονδίνου.
Μετά τη συλλογή εμπειριών σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης, επιστρέφει στην Ελλάδα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους Αθηναίους, αυτή τη φορά στο “Nolan”, γνωστό για τη διεθνή μοντέρνα κουζίνα του. Μάλιστα η προσωπική επιβράβευση ήρθε μετά την ανακήρυξή του ως καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος Σεφ για το 2016 σε διεθνή διαγωνισμό.
Ανήσυχο πνεύμα από μικρός, στα διλήμματα της ζωής του πάντοτε επέλεγε τον δύσκολο δρόμο. Έτσι αφού πήρε πτυχίο Οικονομικών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και εργάστηκε ως τραπεζικός υπάλληλος, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα και να μπει στη «μάχη» της κουζίνας.
Δημήτρης Σκαρμούτσος
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία πήγε στην Αμερική, όπου μετά την απόκτηση του πτυχίου του στα οικονομικά από το UCLA, συνέχισε τις σπουδές του στην Culinary Institute of America. Το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα δίπλα στον Thomas Keller, ολοκληρώνοντας την διατριβή του, με θέμα τη Γαλλική και τη Γιαπωνέζικη κουζίνα.
Το 1996 ξεκίνησε να εργάζεται ως executive chef σε μεγάλα ξενοδοχεία όπως το Sheraton Hotel, αλλά και σε γνωστά εστιατόρια της Αμερικής.
Το 2001 επέστρεψε στην Ελλάδα καταφέρνοντας να κερδίσει δύο χρυσούς σκούφους και αρκετά βραβεία Gourmet. Από το 2010 και για τρία χρόνια ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στις εκπομπές μαγειρικής «Master Chef» και «Junior MasterChef». Ενώ για δεύτερη χρονιά συνεχίζει την παρουσίαση του πολύ επιτυχημένου διαγωνισμού μαγειρικής του Star, «Blind Taste».
Η νέα του δραστηριότητα είναι στο εστιατόριο του Μουσείου Γουλανδρή, με βασικό στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου γεύσεων, σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον από εκείνα, που έχουν συνηθίσει οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.
Η ταχύτητα, η συνέπεια και η δημιουργικότητα των παικτών θα κρίνουν την πορεία τους στο παιχνίδι. Οι πιο «αδύναμοι» αποχωρούν από τον διαγωνισμό μέσα από εβδομαδιαίες δοκιμασίες.
Το MasterChef είναι γεμάτο ένταση, ανταγωνισμό, δημιουργία, έμπνευση και συγκίνηση. Το πιο MasterChef από τα MasterChef βρίσκεται στο Star!
Η μάχη για την ανάδειξη του επόμενου Έλληνα MasterChef, με έπαθλο 50.000 ευρώ, ξεκινά δυναμικά ΑΠΟΨΕ, Πέμπτη 4 Μαϊου στις 21:00.
Η εκπομπή θα προβάλλεται καθημερινά (Δευτέρα – Παρασκευή) στις 21:00.
Δείτε εδώ το trailer του 1ου επεισοδίου MasterChef: https://youtu.be/NX2JKr71-js
Executive Producer: Νίκος Χριστοφόρου
Σκηνοθεσία: Πάνος Γεωργίου
Project Manager: Νίκη Καρνασιώτη
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Μιχελής
Food and beverage manager: o chef Λεωνίδας Κουτσόπουλος
Σκηνογράφος: Βιβή Χαριάτη
Οργάνωση Παραγωγής : Νίκος Κεντζέας
Αρχισυνταξία: Δέσποινα Γρηγοροπούλου, Κατερίνα Πόθα
Παραγωγή : Green Pixel Productions
MasterChef on STAR
https://www.facebook.com/MasterChefGR
https://twitter.com/masterchefgr
https://www.instagram.com/masterchefgr/
#MasterChefGR
Το πιο MasterChef από τα MasterChef… έρχεται στο Star!