Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δύο πλατφόρμες είναι σαρωτικά. Η Nova, μέλος του United Group, κάνει λόγο για έως και 900.000 πειρατικές συνδέσεις και η Cosmote TV, με επίσημη τοποθέτηση, για 600.000! Πρόκειται για αριθμούς που φανερώνουν την αδιαφορία των δύο συναρμόδιων υπουργείων, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Πολιτισμού, για την πνευματική ιδιοκτησία και το μέλλον του κλάδου. Το γεγονός πως υπάρχει κλοπή του περιεχομένου αποθαρρύνει τις πλατφόρμες να επενδύσουν εκ νέου χρήματα για την παραγωγή περιεχομένου, προκαλώντας απώλειες θέσεων εργασίας και εσόδων από το κράτος.
Ο executive director της Cosmote TV Δημήτρης Μιχαλάκης, στην πρόσφατη παρουσίαση της ελληνικής σειράς μυθοπλασίας «Αόρατοι», σημείωσε πως «το πρόβλημα των πειρατικών συνδέσεων συνδρομητικής τηλεόρασης στη χώρα μας επιδεινώνεται, αφού υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τις 600.000». Και πρόσθεσε: «Η πειρατεία αποτελεί ποινικό αδίκημα, τόσο για τον πειρατή όσο και για τον χρήστη, και πλήττει σημαντικά τους δημιουργούς, τους ηθοποιούς, τις ελληνικές παραγωγές και τελικά τα δημόσια έσοδα».
Το υπουργείο Πολιτισμού εφάρμοσε, με καθυστέρηση… δύο ετών, τη νομοθεσία για τη διακοπή των ιστοσελίδων που προσφέρουν πειρατικό περιεχόμενο, κυρίως αθλητικούς αγώνες με servers από το εξωτερικό. Το συναρμόδιο, προβεβλημένο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που διαφημίζεται για την αποτελεσματικότητά του δεν έχει λάβει ούτε μία πρωτοβουλία για το όργιο της πειρατείας εντός της επικράτειας, επί του ελληνικού, ευρωπαϊκού και αμερικανικού τηλεοπτικού προγράμματος.
Πρόσφατα υπήρξε μια πρωτοβουλία της Cosmote TV, με τον εντοπισμό των παράνομων συσκευών που υποκλέπτουν πρόγραμμα, κάνοντας διακοπή της σύνδεσης, αλλά φαίνεται πως δεν αρκεί το μέτρο.
Η πειρατεία ειδικά στη Μακεδονία είναι διαδεδομένη, με τους φιλάθλους να παρακολουθούν τους αγώνες του ΠΑΟΚ και του Άρη χωρίς να πληρώνουν συνδρομή. Υπολογίζεται πως ένας ενδιάμεσος, για να προσφέρει πειρατικά το περιεχόμενο της Cosmote TV και της Nova, ζητάει ανά πελάτη τουλάχιστον 120 ευρώ. Αυτό θεωρείται μαύρο χρήμα, που διακινείται εξαιτίας της συγκλονιστικής αδράνειας των υπουργείων Πολιτισμού και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Οι δύο πλατφόρμες, Cosmote TV και Nova, συνεργάζονται για την αντιμετώπιση της κλοπής του περιεχομένου τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει κοινή καμπάνια, με τη συνδρομή και της Super League, που θα αναφέρεται στο ζήτημα.