Αν δεν κατατεθεί η τελική πρόταση εντός της βδομάδας, δεν θα υπάρξει ποτέ. Από λεπτομέρειες θα εξαρτηθεί το λουκέτο ή η σωτηρία του Mega. Αν υπάρξει συμφωνία με δύο από τους παλαιούς μετόχους, τον Όμιλο Βαρδινογιάννη και τον Φώτη Μπόμπολα, για τη συμμετοχή τους στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 22,7 εκατ. ευρώ, τότε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος θα είναι σε θέση να πάει με μια χειροπιαστή πρόταση στις Τράπεζες. Διαφορετικά, μετά τις 19 Μαΐου, οπότε και λήγει η παράταση του μηνός επί της λήξης του υπολοίπου του ομολογιακού δανείου (88 εκατ. ευρώ), το κανάλι άλλα και οι εταιρείες ΔΟΛ και Πήγασος θα οδηγηθούν σε μεγάλες περιπέτειες.
Μετά τη συνάντηση που είχε με ανώτερο διοικητικό παράγοντα της Τράπεζας Πειραιώς, ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος συναντήθηκε και με ανώτερο εκπρόσωπο της διοίκησης της Alpha Bank. Η επαφή τους ήταν σε καλό κλίμα και είχε στόχο να δοθεί παράταση λίγων ημερών μέχρι να ξεκαθαρίσει το επενδυτικό σχήμα που θα εμφανιστεί στην αύξηση κεφαλαίου. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει πως ο Σταύρος Ψυχάρης δεν ενδιαφέρεται να λάβει μέρος στο εγχείρημα, σε αντίθεση με τον Όμιλο Βαρδινογιάννη που εμφανίζεται θετικός στη συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου, υπό προϋποθέσεις και με τον Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος φαίνεται πως θα διαθέσει 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ με 5 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει ο Δημήτρης Μάρης. Από την πλευρά όμως του ιδιοκτήτη της 24Media γίνεται λόγος για 2,5 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα πρέπει να βρεθούν από τους υποψήφιους επενδυτές, για να εφαρμοστεί το business plan.
Υπάρχει και το πολύ σοβαρό ενδεχόμενο το κανάλι να περάσει στις Τράπεζες και να αναλάβουν εκείνες να αναζητήσουν επενδυτή ξεκινώντας τις συζητήσεις με τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο. Αν όμως το δάνειο «κοκκινίσει» οριστικά, θα επηρεάσει και τον δανεισμό του ΔΟΛ και του Πήγασου, συνολικού ύψους 600 εκατ. ευρώ, καθώς οι δύο Όμιλοι έχουν ενεχυριάσει μετοχές της Τηλέτυπος.