Αρνητικές εντυπώσεις προκάλεσαν οι ουρές για την υπογραφή των απολύσεων στον ΔΟΛ. Σε αντίθεση με τη διαδικασία του πλειστηριασμού, όπου το ζητούμενο ήταν η διασφάλιση των συμφερόντων των τραπεζών, οι ειδικοί εκκαθαριστές, η εταιρεία Grant Thornton και το νομικό γραφείο Αγγελίδη, άφησαν τους εργαζόμενους σε δεύτερη μοίρα. Υπερβολική ευαισθησία υπήρχε μόνο για τη διάσωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, για να βγάλουν οι τράπεζες ένα μέρος από τα δάνεια των 160 εκατ. ευρώ που χορήγησαν στον ΔΟΛ.
Οι εργαζόμενοι υπέστησαν, χωρίς ευθύνη της νέας ιδιοκτησίας, μια απαξιωτική συμπεριφορά. Και δεν πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του διμήνου όταν κρατήθηκε σε λειτουργία η επιχείρηση για να γίνει ο πλειστηριασμός και τους έβαλαν επί δύο μέρες στην ουρά για να υπογράψουν την καταγγελία της σύμβασής τους. Σημειωτέον ότι με τον νόμο Δένδια οι εργαζόμενοι μιας υπό ειδικής εκκαθάρισης εταιρείας δεν δικαιούνται αποζημίωσης.
Η λειτουργία της Grant Thornton, στην οποία ανατέθηκε από την κυβέρνηση τμήμα διεξαγωγής του διαγωνισμού και η σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου του Mega, προκαλεί ερωτήματα. Η εταιρεία συμβούλων έχει επεξεργαστεί μια σειρά εναλλακτικών σχεδίων για το μέλλον του τηλεοπτικού σταθμού και πολύς κόσμος απεύχεται την επιλογή της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία της τηλεοπτικής επιχείρησης.
Οι προθέσεις θα διαφανούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της επόμενης Πέμπτης 17 Αυγούστου. Από τα πρόσωπα που θα προταθούν για να εισέλθουν στο ΔΣ θα βγουν πολύτιμα συμπεράσματα για το μέλλον του Mega.