Η επικάλυψη των δραστηριοτήτων μεταξύ του Καναλιού της Βουλής και της ΕΡΤ συνεχίζεται, με τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου να μεταδίδονται ταυτόχρονα και από την ΕΡΤ1, ενώ ο σταθμός του Κοινοβουλίου, όταν δεν μεταδίδει συνεδριάσεις, προβάλλει πρόγραμμα παραγωγής ΕΡΤ, προκαλώντας σύγχυση στο κοινό. Δεν υπάρχει εταιρεία που να διαχειρίζεται το Κανάλι της Βουλής και η ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού φτάνει τα 3.000.000 ευρώ. Εντός του Καναλιού της Βουλής έχουν βρει στέγη και αρκετοί δημοσιογράφοι, παρότι δεν παράγει ειδησεογραφία, ενώ φιλοξενεί και κάποιες εκπομπές με καλεσμένους βουλευτές, με ιδιαίτερα βαρετό τρόπο.
Πλέον έχει έρθει η ώρα να παρθούν αποφάσεις που θα επιτρέψουν στο Κανάλι της Βουλής να αποκτήσει ουσία και να σταματήσει να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Το θεσμικό βήμα είναι η μεταφορά της δραστηριότητας στην ΕΡΤ1, σε ένα νέο κανάλι που θα λέγεται ΕΡΤ-Βουλή, το οποίο θα έχει το πλεονέκτημα πως δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους αλλά της Βουλής και θα μεταδίδει τις συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου και όλη την πολιτική δραστηριότητα των κομμάτων: τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, τις συνεντεύξεις Τύπου των υπουργών και όλα όσα υποχρεωτικά μεταδίδονται σήμερα από την ΕΡΤ1. Επιπλέον, το ΕΡΤ-Βουλή θα μπορεί να φιλοξενεί και πολιτικές συζητήσεις, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των κομμάτων, ώστε να τηρεί και τις υποχρεώσεις του έναντι του νόμου.
Ο σταθμός ούτως ή άλλως και σήμερα καλύπτει με ψηφιακό σήμα όλη την επικράτεια, ενώ με τη ρύθμιση αυτή θα απελευθερωθούν από την υποχρέωση μετάδοσης αυτούσιων των ομιλιών και της δράσης των κομμάτων η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2. Σημειώνεται πως από τη δημιουργία του ΕΡΤ-Βουλή όχι μόνο δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας, αλλά θα αναγκαστούν και αρκετοί εργαζόμενοι να… δουλέψουν και ίσως να καλυφθούν και ανάγκες της ΕΡΤ σε συγκεκριμένες ειδικότητες.