• Εφημερίδα Παρόν – paron.gr
  • Τυπολογίες @ Facebook
  • Τυπολογίες @ Twitter
  • ΤΟ ΠΑΡΟΝ @ FACEBOOK

Τυπολογίες - όλα γύρω από τα media

  • Τηλεόραση
  • Εφημερίδες
  • Ραδιόφωνο
  • Internet
  • Μετρήσεις
  • ΑΙΧΜΕΣ
  • ΣΕΙΡΕΣ
  • Streaming

ΜΜΕ και social media: Μεταξύ ελευθερίας έκφρασης και λογοκρισίας

22/01/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ διοργάνωσε διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «ΜΜΕ και social media: Μεταξύ ελευθερίας έκφρασης και λογοκρισίας – Συζητώντας για τα όρια και τις απαγορεύσεις μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ» την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πολιτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου του Bournemouth Αναστασία Βενετή, o δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Νews247 και της εφημερίδας «Εποχή» Νίκος Γιαννόπουλος, ο Καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΕΚΠΑ Γιώργος Πλειός και ο Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας των ΜΜΕ & του Διαδικτύου στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος. Παρέμβαση στη συζήτηση έκανε η μεταδιδακτορική Ερευνήτρια του ΕΚΚΕ και μέλος της συντακτικής ομάδας Media Jokers Έλενα Ψυλλάκου. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Υπεύθυνος Περιεχομένου Επικοινωνίας & ΜΜΕ του ΕΝΑ Βαγγέλης Βιτζηλαίος.

 

«Αυταρχική επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας»

Ο Γιώργος Πλειός έκανε λόγο για «αυταρχική επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας που εξελίσσεται στον κόσμο και ιδιαίτερα στον Δυτικό». Αναφερόμενος στην Ελλάδα έκανε λόγο για φίλτρα λογοκρισίας κατά την κυβερνητική ενημέρωση κάθε απόγευμα (ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της πανδημίας) για την πορεία της πανδημίας (μη πρόσβαση δημοσιογράφων, ενημέρωση δι’ αντιπροσώπων της κυβέρνησης κ.ά.). Παραθέτοντας στοιχεία έρευνας, ο κ. Πλειός ανέφερε ότι «πάνω από το 70% των ειδήσεων σε τηλεόραση και διαδίκτυο δεν έκανε αναφορά σε κανένα μέτρο προστασίας από τον κορονοϊό» ούτε σε οδηγίες από ΕΟΔΥ και ΠΟΥ (ακόμη μικρότερο ποσοστό). Αντίθετα προβλήθηκαν πολύ οι ενέργειες των κυβερνητικών οργάνων (63%). Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για μία «αυταρχική επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας στην Ελλάδα προκειμένου να προβληθεί μία πολιτική άποψη, μία πολιτική της διαχείρισης και όχι η υγειονομική πλευρά που έχει να κάνει με την προστασία του κοινού». «Αυτό», συμπλήρωσε «εξηγεί γιατί δεν μπορούμε τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες να διαχειριστούμε αποτελεσματικά την πανδημία, ενώ σε άλλες χώρες έχει επιτευχθεί μία καλύτερη διαχείρισή της».

Σύμφωνα με έρευνες κατά την περίοδο της πανδημίας, πρόσθεσε, σημειώθηκε αύξηση κατανάλωσης περιεχομένου από τα παραδοσιακά και από τα νέα Μέσα, σημειώνοντας, όμως, ότι «ταυτόχρονα αυξήθηκαν και οι παραποιημένες/παραποιητικές ειδήσεις (fake news) σε σχέση με τον κορονοϊό. Τα fake news ανθούν κυρίως όπου υπάρχουν κρίσεις γιατί η βάση των ειδήσεων αυτών είναι τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις του κοινού».

Για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και την ελευθερία έκφρασης, ο κ. Πλειός τόνισε ότι «η ελευθερία του λόγου είναι μία βασική πολιτική ελευθερία και προϋπόθεση για πολλές άλλες ελευθερίες (δικαίωμα του συνέρχεσθαι, πρόσβαση στην εκπαίδευση κ.ά.)» και ανέφερε ότι «η λογοκρισία έχει δύο όψεις: Η καταστολή αυτού που λογοκρίνεται και η καταστολή αυτού που δεν μπορεί να ακούσει μία άποψη, η οποία μένει κρυφή». Υπογράμμισε ότι «τα social media έχουν παγκοσμιοποιήσει το δικαίωμα λόγου με όρους εταιρείας, όχι με όρους πολιτικού συμβολαίου, με βάση ένα κατοχυρωμένο πολιτικό δικαίωμα. Θα φοβόμουν πάρα πολύ να αφήσω σε αυτές τις εταιρείες την ελευθερία να ρυθμίζουν το δικαίωμα του λόγου παγκοσμίως και στην κάθε χώρα». Και κατέληξε λέγοντας ότι «μονομέρεια στα Μέσα Ενημέρωσης υπήρχε πάντα, ωστόσο αυτή τη στιγμή ζούμε σε μία στιγμή επιβολής ολοκληρωτικής μονομέρειας».

 

«Δεν αρκεί η ρύθμιση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρειάζονται πολιτικές»

Η Αναστασία Βενετή έριξε «φως» στις αρνητικές και στις θετικές πλευρές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα διαμόρφωσης πολιτικών για τη ρύθμιση των διαδικτυακών πλατφορμών καθώς και για την εκπαίδευση των πολιτών στη χρήση των social media.

Χαρακτήρισε θετική την παύση του λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ στο Τwitter αφού «ο,τιδήποτε έλεγε πολλαπλασιαζόταν μέσα από μιντιακές ιστορίες και αυτό του έδινε τεράστια δύναμη. Κατά τη θητεία του το 65% των tweets του γινόταν είδηση, σύμφωνα με έρευνα». Συνέχισε, δε, επισημαίνοντας ότι «σε βάθος χρόνου είναι απίθανο να εξαφανιστούν οι θεωρίες συνωμοσίας, η ρητορική μίσους και ο διχαστικός λόγος επειδή ένα πολύ σημαντικό μέρος του κοινού τα ασπάζεται και πολλοί πολιτικοί τα ανατροφοδοτούν, αν δεν τα παράγουν κιόλας», προσθέτοντας, όμως, ότι «η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα ήταν πάντα μέρος της ανθρώπινης ιστορίας». Η κυρία Βενετή εκτίμησε ότι δεν αρκεί μόνο η ρύθμιση των social media, αφού «ο ρόλος των πολιτικών είναι κρίσιμος γιατί διακρίνουμε μία κρίση όχι μόνο στην πληροφορία αλλά και στην εξουσία».

«Η αυξανόμενη οnline διασπορά ψευδών ειδήσεων και παραπληροφόρηση σχετίζονται και με τη λειτουργία των παραδοσιακών και ιδιαίτερα των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης και κατά συνέπεια με τη δυσπιστία που δείχνει το κοινό προς αυτά, όπως καταδεικνύουν σχετικές έρευνες» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «πάρα πολύς κόσμος δεν αναζητά πολλαπλές πηγές για την ενημέρωσή του, αλλά κυρίως επιλέγει μονοδιάστατες πηγές ενημέρωσης που έρχονται να ενισχύσουν τα υφιστάμενα πιστεύω του». Χαρακτήρισε απαραίτητη την εκπαίδευση των πολιτών στη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (digital media literacy) τόσο για τους νέους όσο και τις μεγαλύτερες ηλικίες. Η Αναστασία Βενετή κατέληξε, αναδεικνύοντας τη θετική πλευρά των social media κάνοντας μνεία στην επιρροή τους στον κινηματικό χώρο, αφού «έδωσαν φωνή σε κοινωνικές ομάδες (Black Lives Matter, #Metoo), έδωσαν κανάλια επικοινωνίας και διασύνδεσης σε ομάδες που ζουν σε μη δημοκρατικά καθεστώτα (Αραβική Άνοιξη), ενώ έχουν διευκολύνει μία πιο αδιαμεσολάβητη επικοινωνία μεταξύ πολιτικών και πολιτών».

 

«Προϊόν πολιτικής διεργασίας το μπλόκο στον Τραμπ – Διαφάνεια, λογοδοσία και συμμετοχή τρίτων στον έλεγχο των πλατφορμών»

Ο Νίκος Σμυρναίος στην εισήγησή του εστίασε στο ζήτημα της αναγκαίας ρύθμισης του διαδικτυακού ολιγοπωλίου, συνδέοντας το με τη σημασία κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών.

«Τίποτα δεν έχει αναιρέσει σήμερα τα θετικά του Διαδικτύου για τη Δημοκρατία και τη δημόσια σφαίρα» υπογράμμισε κάνοντας αναφορά στο σπάσιμο του μονοπωλίου του δημόσιου λόγου. Σχετικά με την πανδημία ανέφερε ότι στην Ελλάδα για παράδειγμα «σε αντίθεση με τα τηλεοπτικά Μέσα που κάλυψαν κυρίως τα κυβερνητικά μέτρα με μία μονομερή γραμμή, στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα στο Twitter υπήρξε άμεση πολιτικοποίηση και άμεση σύνδεση με κοινωνικοπολιτικά θέματα που αφορούν τον καθένα».

Για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε ότι «προφανώς αυτές οι τεχνολογίες λαμβάνουν χώρα μέσα σε μία πολιτική οικονομία. Κάποιος τα χρηματοδοτεί, κάποιος ελέγχει τα τεχνολογικά αυτά συστήματα κι επειδή ζούμε σε ένα καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα , ο βασικός λόγος για τον οποίο λειτουργούν αυτές οι εταιρείες είναι το κέρδος και εκεί βρίσκεται το βασικό κλειδί κατανόησης».

Ο Ν. Σμυρναίος χαρακτήρισε θετική την απαγόρευση στον Τραμπ, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν μία αυθόρμητη απόφαση των ιδιοκτητών των social media «αλλά ένα αποτέλεσμα πολιτικής διεργασίας, στην οποία συμμετέχουν κυβερνήσεις απλοί πολίτες, χρήστες, συνδικάτα». Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κυβερνήσεις και υπερεθνικοί οργανισμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, εγκαταλείπουν την παθητική στάση των τελευταίων είκοσι ετών και επιχειρούν να ρυθμίσουν την ψηφιακή οικονομία, κάνοντας λόγο για μια γενικευμένη συνειδητοποίηση της υπερβολικής δύναμης του ψηφιακού ολιγοπωλίου και μια όλο και πιο ισχυρή κοινωνική απαίτηση για τη λογοδοσία του. «Δεν είμαι οπαδός της αυτορρύθμισης, αλλά της ρύθμισης μέσα από πολιτικές διεργασίες» τόνισε για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Σμυρναίος υπογράμμισε ότι εναπόκειται στην ίδια την κοινωνία και στους πνευματικούς φορείς της να παλέψουν για να επιβάλουν ένα πλαίσιο δημοκρατικής ρύθμισης της πολιτικής έκφρασης στις ιδιωτικές εταιρείες που ελέγχουν τους ψηφιακούς διαύλους επικοινωνίας και όχι να περιμένουμε από το κράτος και τις κυβερνήσεις να το κάνουν αυτό, αφού «θα εργαλειοποιήσουν το νομοθετικό πλαίσιο για να εξυπηρετήσουν τα πολιτικά τους συμφέροντα». «Θα πρέπει να απαιτήσουμε από τις πλατφόρμες λογοδοσία και διαφάνεια» κάνοντας λόγο για την ανάγκη συμμετοχής τρίτων, είτε πολιτών είτε ΜΚΟ είτε επιστημόνων στον έλεγχο των πλατφορμών «χωρίς να περιμένουμε τα πάντα από τις κυβερνήσεις για ρύθμιση».

 

«Δημοσιογραφικό καθήκον είναι να μεταδίδεται η είδηση»

Ο Νίκος Γιαννόπουλος μίλησε για τον κρίσιμο ρόλο του δημοσιογράφου καθώς και για την επιλογή μετάδοσης ειδήσεων και μηνυμάτων.

Εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για την επιβολή απαγόρευσης στον τέως Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας λόγο για «υποκρισία των social media» καθώς δεν προχώρησαν νωρίτερα στην κίνηση αυτή, παρά μόνο δύο μόλις ημέρες πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο. Εξέφρασε, μάλιστα, την ελπίδα «να αποφύγουμε να βρούμε ξανά τον Τραμπ μπροστά μας ακριβώς λόγω αυτής της απαγόρευσης του Twitter και του Facebook, που του έδωσε ένα ακόμη επιχείρημα ώστε να ενισχυθεί το “αντισυστημικό” προφίλ του».

Μιλώντας από τη σκοπιά του δημοσιογράφου ανέφερε ότι ο ρόλος αυτός «είναι πολύ κρίσιμος, ιδιαίτερα σε αυτές τις περιστάσεις, αφού καλούμαστε ως επαγγελματίες να λάβουμε κρίσιμες αποφάσεις για το εάν θα μεταδώσουμε κάτι, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα» συμπληρώνοντας ότι είναι υπέρ της μετάδοσης κάθε μηνύματος από τα ΜΜΕ. «Δημοσιογραφικό μας καθήκον είναι πρώτιστα η είδηση, να μεταδίδεται η είδηση» ανεξάρτητα από το περιεχόμενό της, διευκρινίζοντας ότι το κοινό πρέπει να εκπαιδευθεί να διακρίνει την πληροφορία και αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για ένα ΜΜΕ που σέβεται τον εαυτό του. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την εκπαίδευση του κοινού» κατέληξε.

H Έλενα Ψυλλάκου στην παρέμβασή της, παρουσίασε το Δελτίο «Ας μιλήσουμε για τα ΜΜΕ» που δημοσιεύει η ομάδα Media Jokers στο ΕΝΑ, επισήμανε ότι «η σχέση Μέσων, ακροατηρίου/πολιτών και πολιτικής/πολιτικών είναι διαχρονική, αλλά όχι στατική. Αντίστοιχα, το περιεχόμενο των εννοιών που έρχονται να την προσδιορίσουν – όπως λογοκρισία, ελευθερία έκφρασης, ρύθμιση, λογοδοσία, πολυφωνία, δημοκρατία – αλλάζει ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο διατυπώνονται, τα πολιτικά υποκείμενα που τις αρθρώνουν και το αίτημα που εκπροσωπούν». Και υπογράμμισε ότι «η κατανόηση αυτής της ενδεχομενικής σχέσης θα καταρρίψει την εδραίωση “κυρίαρχων μιντιακών συστημάτων” και θα φωτίσει τους πολλούς δρόμους της ενημέρωσης και της συμμετοχής».

 

To βίντεο της διαδικτυακής συζήτησης: https://www.youtube.com/watch?v=tIJcjfZQlIw&feature=emb_title

Share this:

  • Email
  • Facebook
  • Twitter

Άλλα ενδιαφέροντα θέματα

Comments

Filed Under: Internet, Ανακοινώσεις Tagged With: social media, ΗΠΑ, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, Καπιτώλιο

Το Παρον της κυριακης

Αιχμές

ΑΙΧΜΕΣ: Δανάη…φεύγεις!

Δανάη…Φεύγεις. Σοκ και δέος στο Mega, Μήνυμα και για άλλους. Πέρυσι ήταν η Ελένη Μενεγάκη που αποχώρησε, μετά όμως από συμφωνία, ανάμεσα στις δύο πλευρές που έγινε έγκαιρα. Όχι όπως τώρα. Το Mega θέλει το πρωτάθλημα στην τηλεθέαση, είναι το επιχείρημα από την πλευρά του καναλιού και προς το παρόν ο Alpha κρατάει και ισχυροποιείται […]

RSS Διαβάστε τώρα στο paron.gr

  • Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ετιμήθη στην Επετειακή Εκδήλωση για τα 70 Χρόνια του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΑΠΘ
  • Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις – ΠΕΜΠΤΗ (15/5)
  • ΚΑΙΡΟΣ: Επιδείνωση του καιρού στο σύνολο σχεδόν της χώρας με εξασθένηση απο το μεσημέρι του Σαββάτου
  • Βλέπουν να ρέει χρήμα στον ΣΕΒ
  • Χαμηλώνει ο πήχης των παροχών! Με άδειο καλάθι στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός
  • Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού παραμένουν στα συρτάρια
  • Ο Παναθηναϊκός AKTOR πήρε το εισιτήριο για τους Τελικούς της Stoiximan GBL
  • Ο Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» ταξιδεύουν στη Νότια Κορέα
  • ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πάλι ψέματα κ. Φλωρίδη;
  • Τάκης Θεοδωρικάκος: «Κοινός στόχος: καλύτερες τιμές και καλύτερη ποιότητα»

Σημερινα Εξωφυλλα


ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβαστε και τα παρακατω

  • Και η Nova στη νέα πλατφόρμα;
  • ΕΤΙΤΑ: Στάση εργασίας στο Open
  • Αποχώρησε από την ΕΡΤ ο Τάσος Οικονόμου
  • Προς 120.00 ευρώ το Newsit
  • «Καλά θα πάει και αυτό» και «Μεγάλη Χίμαιρα» στην ΕΡΤ
  • ΠΟΣΠΕΡΤ: Καταγγέλουμε το Open για την απόλυση εργαζόμενης
  • Έρευνα του Solomon για τα ΜΜΕ του Κ. Βελόπουλου
  • Έρχεται το MagentaOne από την Cosmote Telekom
  • Σύγκρουση Βαγγέλη Μαρινάκη με Nova και ΕΡΤ
  • Και τα φιλικά της Εθνικής Μπάσκετ στην ΕΡΤ

Οδηγίες προστασίας σε περίπτωση σεισμού

Tags

"Ελευθεροτυπία" Alpha ANT1 Cosmote TV Digea ERTFLIX Forthnet Mega NETFLIX Nielsen Nova novasports Open Real FM Star «Καθημερινή» «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ΑΙΧΜΕΣ ΑΝΤ1 ΑΠΕ Αλέξης Τσίπρας ΔΟΛ ΕΔΟΕΑΠ ΕΕΤΤ ΕΙΤΗΣΕΕ ΕΡΤ ΕΡΤ1 ΕΡΤ2 ΕΡΤ3 ΕΣΗΕΑ ΕΣΡ ΕΤΕΡ Μακεδονία TV ΝΔ ΝΕΡΙΤ Νίκος Παππάς ΟΠΑΠ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΕΣΥ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΚΑΪ ΣΥΡΙΖΑ Τηλεθέαση Τράπεζα Πειραιώς τηλεοπτικές άδειες

Follow me on Twitter

My Tweets
....

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Οι Τυπολογίες ξεκίνησαν στις 3 Οκτωβρίου 1993 στην εφημερίδα «Το Παρόν». Επί 32 χρόνια καταγράφουν την επικαιρότητα τα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά ΜΜΕ με 3 διαφορετικούς τρόπους. Με την έντυπη έκδοση της Κυριακής στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», την ηλεκτρονική έκδοση στο www.typologies.gr και την παρουσία στο twitter (@typologies), και στη σελίδα μας στο Facebook

ΕΠΩΝΥΜΙΑ – ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ:

"ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΚΔΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: "Ρ.Η.Ε.Μ.Ε ΑΕ"
ΕΔΡΑ: ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 253, ΠΑΛΛΗΝΗ,
Τ.Κ.: 15351
ΑΦΜ: 997883048
ΔΟΥ ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΤΗΛ.: 210 66.65.669
EMAIL: info-rheme@paron.gr

ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΟΥΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΚΟΥΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: "Ρ.Η.Ε.Μ.Ε ΑΕ"

Συμμόρφωση με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 Πολιτική Απορρήτου

Μ.Η.Τ. 232455Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232455

Πως να επικοινωνησετε μαζι μας

Στην ηλεκτρονική μας έκδοση οι αναγνώστες μας μπορούν παράλληλα να επικοινωνούν μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, προκειμένου να εκφράζουν τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους, που μας είναι απαραίτητες, και επίσης να συμμετέχουν σε δημοσκοπήσεις, απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τη χώρα μας και τον Ελληνισμό γενικότερα.

ΤΗΛ.: 210 66.65.669

email typologies@paron.gr
fax +30-210-66.65.812

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

"Ελευθεροτυπία" Alpha ANT1 Cosmote TV Digea ERTFLIX Forthnet Mega NETFLIX Nielsen Nova novasports Open Real FM Star «Καθημερινή» «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» ΑΙΧΜΕΣ ΑΝΤ1 ΑΠΕ Αλέξης Τσίπρας ΔΟΛ ΕΔΟΕΑΠ ΕΕΤΤ ΕΙΤΗΣΕΕ ΕΡΤ ΕΡΤ1 ΕΡΤ2 ΕΡΤ3 ΕΣΗΕΑ ΕΣΡ ΕΤΕΡ Μακεδονία TV ΝΔ ΝΕΡΙΤ Νίκος Παππάς ΟΠΑΠ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΕΣΥ ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΚΑΪ ΣΥΡΙΖΑ Τηλεθέαση Τράπεζα Πειραιώς τηλεοπτικές άδειες
© Εφημερίδα Παρόν 2017