Το ΕΣΡ συγκροτήθηκε άλλα άδειες δεν υπάρχουν ακόμη. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα παραμείνουν επι μακρόν χωρίς νόμιμη λειτουργία, αν δεν βρεθεί μια σταθερή νομική φόρμουλα, αφήνοντας τους εκτεθειμένους σε τράπεζες και κράτος. Νόμιμες και με πολυετή άδεια 15ετίας, συνοδευόμενες από σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο παραμένουν οι πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης. Διαθέτουν, σε αντίθεση με τους ιδιωτικούς σταθμού διπλή πηγή εσόδων από τους συνδρομητές και τη διαφήμιση και οι προοπτικές τους δείχνουν να είναι σημαντικές.
Η Forthnet και ο ΟΤΕ, διαφέρουν από τους υπόλοιπους παίκτες της ελεύθερης τηλεόρασης. Διαθέτουν άδειες 15ετίας, που λήγουν το 2028 και το 2029 έχουν συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο. Τα προγράμματα που μεταδίδουν λαμβάνουν απλή έγκριση από το ΕΣΡ και όχι άδεια λειτουργίας και μπορούν να παράγουν τα δικά τους προγράμματα . Το πεδίο λειτουργίας τους είναι προκαθορισμένο και δεν μεταβάλλεται ενώ έχουν ήδη κατορθώσει να προσεγγίσουν ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και από κοινού ξεπερνούν τους 500 χιλιάδες συνδρομητές τηλεοπτικών προγραμμάτων.
Επιπλέον σε αντίθεση με την πλατφόρμα Digea η οποία έχει και εκείνη υπογράψει 15ετή σύμβαση με το δημόσιο για τις ψηφιακές συχνότητες, οι δύο πλατφόρμες έχουν σταθερά έσοδα. Ενώ η εταιρεία ψηφιακός-πάροχος των σταθμών εθνικής εμβέλειας, Digea εξαρτάται από τις διαθέσεις των πελατών της – τα ζημιογόνα κανάλια ανά την Ελλάδα- ο ΟΤΕ TV και η Forthnet έχουν τα έσοδα από τους συνδρομητές της τηλεόρασης, από τη διαφήμιση των προγραμμάτων και από τις λοιπές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες. Επιπλέον έχουν ξεκαθαρισμένες σχέσεις με το δημόσιο καθώς εκτός από το ποσό που κατέβαλαν στο δημόσιο για να αποκτήσουν την άδεια πληρώνουν ένα ετήσιο τέλος επί του τζίρου τους το οποίο είναι κλιμακούμενο.
Στην περίπτωση της Forthnet προκύπτει από τον ισολογισμό της Forthnet Media, ενώ σε εκείνη του ΟΤΕ το ποσό που υπογράφει ο εκάστοτε υπουργός Τύπου, προκύπτει από την υπεύθυνη δήλωση του ορκωτού ελεγκτή, καθώς ο ΟΤΕ δεν διαθέτει εταιρεία για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα στην τηλεόραση.
Εδώ υπάρχει μια ουσιαστική διαφορά. Στην περίπτωση της Nova υπάρχει εταιρεία, η Forthnet Media, η οποία διαχειρίζεται την τηλεοπτική δραστηριότητα. Τα έσοδα της το 2014 ανήλθαν σε 162 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως ο ΟΤΕ εντάσσει την τηλεόραση στην υπόλοιπη λειτουργία της εταιρίας, και δεν δημοσιεύει ισολογισμό για τη δραστηριότητα αυτή όπως και δεν δημοσιοποιεί στοιχεία πέραν από τον αριθμό των πελατών τους, στη συγκεκριμένη υπηρεσία.