Δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ύπαρξης πολιτιστικών εκπομπών οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε κατά την πρώτη, άτυπη, συνάντηση στο ΕΣΡ, όπου παρουσιάστηκαν οι εκθέσεις για τη συμμόρφωση στους όρους χορήγησης της άδειας. Στο ΕΣΡ υπήρξε ανησυχία για το πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, καθώς οι άδειες έχουν χορηγηθεί και κανένας δεν επιθυμεί την ανάκλησή τους. Η μία πρόταση ήταν να γίνει ερμηνεία του ν. 4339/2015 από την Αρχή και η άλλη να υπάρξει τροπολογία επί του ζητήματος για να λυθεί το θέμα, με το επιχείρημα πως πρόκειται για παρωχημένη διάταξη.
Την ίδια ώρα, το ΕΣΡ επαναφέρει προς κρίση αποφάσεις που ελήφθησαν το 2014 και το 2015, αλλά κατέπεσαν στο ΣτΕ για τυπικούς λόγους. Πρόκειται για προγενέστερες των ημερομηνιών αυτών υποθέσεις, που αφορούσαν παραβιάσεις της νομοθεσίας την περίοδο προεδρίας του Ιωάννη Λασκαρίδη, όπου ήταν γνωστό σε όλους πως το ΕΣΡ δεν είχε νόμιμη συγκρότηση.
Υπάρχει η αρχή σύμφωνα με την οποία η απονομή της δικαιοσύνης πρέπει να είναι επίκαιρη, αλλά στο ΕΣΡ πιστεύουν πως υπάρχει ο κίνδυνος τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στους τηλεοπτικούς σταθμούς με ευθύνη των σημερινών μελών του Συμβουλίου. Αυτή την Τρίτη καλούνται τα μέλη του ΕΣΡ για νέα κρίση επί των αποφάσεων αυτών που ακυρώθηκαν στο ΣτΕ, με το Open να έχει τις περισσότερες υποθέσεις (για την περίοδο που λειτουργούσε το κανάλι ως Epsilon), ενώ ακολουθούν o ANT1, το Μακεδονία TV και το TRT Θεσσαλίας.