Μήνυμα παρέμβαση με πολλούς παραλήπτες για την υπόθεση MEGA-Digea από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά. Σε σημείωμά του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook θέτει το ζήτημα και της ανυπαρξίας χρηματοδότησης της Τηλέτυπος από τους ιδιοκτήτες του με αποτέλεσμα “να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο”. Ταυτόχρονα και για δεύτερη φορά μέσα σε έλάχιστες μέρες θέτει το ζήτημα του ανταγωνισμού, καθώς μιλάει ευθέως για “σύγκρουση συμφερόντων” καθώς “οι μέτοχοι της DIGEA, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν “μαύρο” σε ένα κανάλι-ανταγωνιστή τους”
Ο Νίκος Παππάς αναφέρεται τόσο στις θέσεις εργασίας των ανθρώπων στο MEGA, και θέτει το ερώτημα αν θα απορροφήσουν τα υπόλοιπα κανάλια τους εργαζόμενους της Τηλέτυπος στη περίπτωση που πάνε στραβά τα πράγματα. Υπογραμμίζει ταυτόχρονα πως “η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο υπέρτατου κριτή: να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι.” Ζητάει τέλος από τους μετόχους του MEGA να αποφασίσουν, ή να χρηματοδοτήσουν το κανάλι, ή να να βρουν επενδυτή.
Είναι μια παρέμβαση σε πολλά επίπεδα, η οποία είναι πιθανόν να πυροδοτήσει εξελίξεις. Στην υπόθεση της Digea και του MEGA, εμπλέκονται , οι κρατικώς χρηματοδοτούμενες τράπεζες και τρεις αρχές. Η ΕΕΤΤ που υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρηση των συχνοτήτων για 15 χρόνια με τη Digea, το ΕΣΡ που κατά το Σύνταγμα είναι αρμόδιο για τη Ραδιοτηλεόραση, και η Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Ολόκληρο το κείμενο του Ν. Παππά στη σελίδα του στο Facebook, έχει ως εξής:
“Η ιδιοκτησία του Mega επέλεξε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Το κανάλι βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι πλούσιοι μέτοχοί του επιμένουν να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Τι ακριβώς λένε σήμερα οι ιδιοκτήτες;
Τι λένε όσοι φώναζαν, πριν και μετά το διαγωνισμό για τις άδειες, ότι θα χάνονταν θέσεις εργασίας;
Τι λένε αυτοί που εξαπέλυσαν λυσσαλέο πόλεμο κατά της -προβλεπόμενης απο το Σύνταγμα- αδειοδότησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να ρίξει “μαύρο” στα κανάλια;
Σήμερα, οι μέτοχοι της DIGEA, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν “μαύρο” σε ένα κανάλι-ανταγωνιστή τους.
Με αφορμή μια οφειλή, η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο υπέρτατου κριτή: να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι.
Οι ίδιοι που ισχυρίζονταν ότι μπορούν να εκπέμπουν άπειρα κανάλια, τώρα πασχίζουν να μας πείσουν ότι όσα λειτουργούν σήμερα είναι πολλά.
Πρόκειται για τυπική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, στο μέσο της οποίας βρίσκονται οι εδώ και μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού.
Ολοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας.
Οι μέτοχοι είτε να χρηματοδοτήσουν το κανάλι είτε να βρουν επενδυτή.
Φτάνει πια με την υποκρισία.
Υ.Γ. Αλήθεια, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά για το Mega, οι ιδιοκτήτες των άλλων καναλιών, αυτοί που δήθεν κόπτονταν για την απασχόληση, δεσμεύονται να απορροφήσουν στις επιχειρήσεις τους ολους τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά;”